Fűben-fában orvosság: ez a gyógynövényes készítmény hatásosan enyhítheti a hüvelyszárazságot (x)

2022. március 01.
Tévhit, hogy a hüvelyszárazság csak a klimaxos vagy idősebb nőket érintheti. Ha valamiért lecsökken a szervezetben a hormonszint, ez a tünet korosztálytól függetlenül bárkinél kialakulhat. Jó hír, hogy a panaszok akár hormonkezelés nélkül is enyhíthetők - egy gyógynövényes kúp segítségével.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, gyanakodj a hüvelyszárazságra!

Normál esetben a hüvely soha nem teljesen száraz, mert valamennyi váladék mindig termelődik benne, ugyanis ez biztosítja ennek a testtájéknak a folyamatos tisztulását. Ha valamiért nem megfelelő a hüvely hidratáltsága, arra az alábbi panaszok is utalnak:

  • szúró, feszülő érzés a hüvelyben
  • viszketés az intim területen
  • intim együttlét során nehézkes a behatolás
  • az aktus kényelmetlen, és akár fájdalmat is okoz
  • a közösülés során belső hámsérülések keletkeznek, amelyek nyomán vérzést is tapasztalhatsz
  • hajlamosabbá válsz a hüvelyi fertőzésekre

Mi okozhatja a hüvelyszárazságot?

A közvélekedéssel ellentétben a hüvelyszárazság nem csupán a változókorú nők mindennapjait keserítheti meg. Kialakulásának hátterében a legtöbbször az ösztrogén hormon szintjének csökkenése keresendő, így a panaszok életkortól függetlenül megjelenhetnek akkor is, ha

  • várandós vagy
  • nemrég szültél és még szoptatod a kisbabádat
  • fogamzásgátlót szedsz
  • olyan egyéb gyógyszert kell szedned, amely mellékhatásként hüvelyszárazságot is okozhat (pl. antidepresszánsok)
  • olyan betegséged van, amelyet egyúttal hüvelyszárazság is kísérhet (pl. diabétesz, endometriózis)
  • daganatellenes kezelést kapsz (sugár-, illetve kemoterápia)

Hormonmentes segítség: gyógynövényes kúp hialuronsavval

cikatridina_aloevera

Cikatridina hüvelykúp patikában recept nélkül kapható készítmény, amely a tünetek változásától függően, szükség esetén hosszan tartó kezelésként alkalmazható a hüvelyszárazság okozta panaszok enyhítésére. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Teljesen hormonmentes, így akár kismamák is használhatják – ám ők erről előbb mindenképpen egyeztessenek a kezelőorvosukkal. A Cikatridina hüvelykúp hialuronsavat tartalmaz, továbbá többféle hámregeneráló és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert gyógynövény ápoló kivonatát. Most pedig lássuk, miért is hasznosak számunkra ezek az összetevők! 

  • A hialuronsav

A hialuronsav közismerten magas vízmegkötő képességű molekula, amely kiváló hidratálást biztosít, elvégre egy gramm hialuronsav akár 6 liter folyadék megkötésére és géllé alakítására képes. Nem véletlen tehát, hogy ez a hasznos összetevő számos márkás arckrémben is megtalálható. Ugyanez az anyag a szervezetünkben természetes módon is jelen van, így például az ízületekben, de részt vesz a szem üvegtestjének felépítésében is – emiatt kifejezetten „szervezetbarát” molekulának számít. A Cikatridina hüvelykúpban lévő hialuronsav hatékonyan hidratálja a hüvelyt bélelő érzékeny hámszövetet és segít megőrizni annak rugalmasságát.

  • Aloe vera

Az egyiptomiak az aloe verat az örök élet növényének tartották. A növény húsa – gélszerű anyaga – tartalmazza szinte az összes vitamint, továbbá számos nyomelemet, mint pl. magnéziumot, cinket, valamint gazdag esszenciális aminosavakban és enzimekben is. A gyógynövény vírus-, baktérium- és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, továbbá javítja a szövetek hajszálereiben a véráramlást, valamint elősegíti a sebgyógyulást.

  • Tigrisfű

Az ázsiai gázlóként is emlegetett növényt a kínai orvoslásban már régóta használják. Nevét onnan kapta, hogy sebgyógyító hatása miatt a sérült tigrisek is ebben hemperegtek. Előnyös tulajdonságait a kozmetikai ipar szintén hasznosítja, főként az ázsiai szépségápoló termékekben található meg összetevőként. Fertőtlenítő hatása miatt sebek gyógyítására, továbbá kozmetikumok és tisztálkodószerek összetevőjeként használják.

  • Körömvirág

Gyakori kerti növény, amely többféle kártevőtől is megvédheti a növényeket, elriasztja többek között a levéltetveket, hernyókat, csigákat, hangyákat, de még a fonalférgeket is. A körömvirág mégis gyógynövényként a legismertebb: gyulladáscsökkentő, érképződést serkentő hatású, amely elősegíti a bőr-, hám- és nyálkahártya-sérülések gyógyulását. 

  • Teafaolaj

A teafaolajat elsőként Ausztrália őslakói használták gyógyításra: vágásokat, égéseket, vagy keléseket kezeltek vele, valamint fertőtlenítőként is alkalmazták. A teafa levélből kivont illóolaj számos baktérium, vírus és gomba növekedését gátolja, továbbá gyulladáscsökkentő hatású.

cikatridina-doboz-20-nagyitos

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Shutterstock
Promóció