Nincs határ a mobilfotózásban a Huawei új készülékével

2022. február 06.
Még valóságosabb és sokkal részletgazdagabb képeket készíthetünk a Huawei új, P50 Pro okostelefonjával. Fotózás terén eddig sem lehetett panasz, most új dizájn és még több tudást kapott a készülék kamerarendszere.

A Huawei P-szériája eddig is verhetetlen volt fotózás terén, bármit megvalósíthattunk a kameráját keresztül. A sorozat új készülékének kamerarendszere teljesen megújult, továbbfejlesztették a képalkotó szoftvereket is, hogy még szuperebb fényképeket készíthessünk vele.

Okos és dizájnos

A megújulás látványban és dizájnban is érintette a telefont. Igazán jól néz ki a laikusként kétkarikás, vagy, ahogy hivatalosan nevezik, Dual-Matrix duplagyűrűs kamerarendszer. A rendszer tartalmaz egy RGB kamerát, egy monokróm kamerát és egy többspektrumú érzékelőt is, hogy a készült képek tisztábbak és élethűebbek legyenek. A megújulásnak köszönhetően valódi színeket és még részletgazdagabb fotókat kapunk, mindezt a Huawei XD Fusion Pro Engine és az XD Optics technológiája teszi lehetővé. Utóbbi például ezen a téren az első olyan átfogó képjel-helyreállító rendszer, amely számítások alapján javítja az optikai hibákat a finom részletek reprodukálása érdekében, és a képinformáció akár 25 százalékát is visszaállítja.

A P40 sorozatnál már használt, szuperfelbontású képmotort is frissítették, az XD Fusion Pro Engine technológia szuper színszűrő rendszert kapott. A True-Chroma Image Engine technológiát és Szuper HDR technológia a részleteket, színeket és a dinamikatartományt is javítja. A szenzor ugyanis a teljes fényspektrumot olvassa, és jobb színpontossággal a színspektrum 50 százalékkal nagyobb részét azonosítja. Valóban a szemünk által látottakat adja vissza egy-egy kép. Még gyenge megvilágításnál is világosabbak és részletesebbek lesznek a képek.

A csoportképeken ráközelíthetünk az egyes alakokra, és továbbra is éles részleteket és textúrákat láthatunk minden szereplőn. A Szuper HDR technológia, optimalizálja a fényt és az árnyékot, gazdagabb textúrákat és hangsúlyosabb rétegeket hoz létre. Jó hír a fekete-fehér fotók szerelmeseinek, hogy a monokróm kamerával tökéletes képeket lőhetünk.

Persze midezeken túl csinálhatunk lassított felvételt, portrét, több látószöget is használhatunk egyszerre és éjszakai módban is fotózhatunk. A 100-szoros zoom, amely eddig is különleges jellemzője volt a P-szériának, még tökéletesebb lett: ultraszéles látószögű kamerával és képstabilizátorral stabil és nagyfelbontású képet készíthetünk egészen távoli tárgyakról is. Ugyanígy a videózás terén is: a vadonatúj AIS Pro képstabilizáló megoldás segítségével könnyen rögzíthetünk videót, még nagyítás is esetén is stabil lesz.

Kívül és belül

A fényképezés mellett a dizájn és a teljesítmény is megújult. Nagyobb képernyőt kapott, közben pedig könnyebb (mindössze 195 gramm) és vékonyabb lett. 3D hajlított üveg kijelzője a teljes P3 széles színskálát és akár 1,07 milliárd szín megjelenítését is támogatja, élethűen adja vissza a színeket. Másfél napot is bír egy töltéssel, mAh-s akkumulátorkapacitással rendelkezik, ráadásul az akkumulátor állapota még három év használat után is legalább 90 százalékos marad. Mindezeken túl kettős hangszóróval szerelték fel, por-és vízálló minősítését is megtartotta.

A Huawei P50 Pro két fajta kivitelben kapható itthon: kakaó-arany és fekete-arany színekben.

Promóció

Ezt már láttad?