A sebtapaszok új generációja: GREEN & PROTECT

2022. április 22.
A jövő azoké, akik a mindennapokban tesznek a környezet védelméért és felelősségteljesen cselekednek a következő generáció biztonsága érdekében, legyen szó akár a hulladékgyűjtésről vagy az egészség megóvásáról. A Hansaplast új, GREEN & PROTECT sebtapaszaival kívánja a megbízható és fenntartható sebellátási ágazat új irányait megteremteni és világszerte pozitív hatást gyakorolni fogyasztóira.

Te is belegondoltál már abba, hogy vajon mennyi hulladékot termelünk az egyszerű és hétköznapi teendők során is? A Hansaplast vezető egészségügyi márkaként olyan termékeken és előállítási folyamatokon dolgozik, amelyek során kiemelt figyelmet kap az öko-lábnyom csökkentése és a fenntarthatóság megteremtése. A GREEN & PROTECT sebtapaszok is ezt az irányt követik: klímasemlegesek és természetes eredetű szálakból, illetve 100%-ban megújuló forrásokból származó villamosenergiával készülnek. A vállalat törekvései nem állnak meg itt, további célokat tűztek ki a környezetbarát csomagolás és fenntartható alapanyag-felhasználás irányába.

pr__750_430-02

A GREEN & PROTECT több mint hagyományos sebtapasz

A Hansaplast célja, hogy biztonságos és könnyen használható termékeket állítson elő a sebkezelésben, miközben a fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet fordít. A GREEN & PROTECT megalkotása során olyan alternatívákat kerestek, amelyek nemcsak a sebkezelésben elengedhetetlenek, hanem a környezetet is kímélik már az alapoktól kezdve.

A természetes eredetű sebtapaszok összetevői között szerepelnek a lyocell és PLA (politejsav) rostok. A lyocell növényi eredetű és olyan eljárással készül, amely kevesebb erőforrást használ fel és biológiailag teljes mértékben lebomlik, emellett a sebbetétben elhelyezett PLA-szálak kényelmet nyújtanak és biztosítják a seb megóvását a további sérülésektől. Ezek alapján az új GREEN & PROTECT sebtapaszok klímasemlegesnek tekinthetők, ami annyit jelent, hogy az előállításnál jelentősen csökkent a CO2 kibocsátás – ez, mint új mérce jelenik meg a vállalat fenntartható termékeinél.

green_and_pro_story

A hátlap növényi eredetű viszkózszálakból készül, a biztonságos védelem érdekében vízálló, édesvízben pedig biológiailag teljes mértékben lebomlik. A teljesség érdekében a lehúzható fólia is a fenntarthatóságot képviseli, hiszen a szilikonnal bevont papír FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, maga a szilikonbevonat pedig környezetbarát, vagyis az előállításhoz használt nyersanyagok megújuló alapanyagú biometanolból származnak.

A sebtapaszok mellett a csomagolásnál is előtérbe kerültek a környezetvédelmi megoldások, aminek köszönhetően a csomagolás fehérítő mentes, illetve 93%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható.

A Hansaplast büszke arra, hogy egyedi termékével úttörőkké váltak és a jövőben termékeik nagy részére kiterjeszthetik fenntarthatósági törekvéseiket és célkitűzéseiket.

Promóció