Sláger a zöld otthon

2022. március 11.
Otthonunk energetikai korszerűsítése nemcsak a fenntartható életmód kialakítása miatt lényeges, az aprónak tűnő mindennapi cselekedetek mellett ezzel tehetünk a legtöbbet a klímaváltozás ellen. Amennyiben zöldítenéd az otthonodat, jónéhány megoldással számolhatsz, így ha aktuális a tetőcsere, a napelemes tetőcserép kézenfekvő eszköz lehet, hogy két legyet üss egy csapásra.

„Feeling Good”

Nem újkeletű dolog, mégis az egyik legalapvetőbb megoldást jelenti a hőszigetelés, hiszen nagymértékben csökkentheti a fűtés és a hűtés költségeit, és nem utolsósorban megfelelő komfortérzetet nyújt évszaktól és időjárástól függetlenül. Amennyiben csak részlegesen van lehetőséged elkezdeni a korszerűsítést, érdemes lépésekben gondolkodni, a nyílászárók cseréje vagy akár egy tetőszigetelés is sokat nyom a latban. Ha hőszigeteléssel látod el az otthonod, azzal a környezetet is óvod, csökken annak károsanyag-kibocsátása. Emellett aktívan tehetsz a környezetedért akkor is, ha a lakás- vagy házvásárlás esetén az energetikai tanúsítványban szereplő besorolást szem előtt tartod.

üveggyapot

„Sunshine, Sunshine reggae”

A tetőket uraló hatalmas, sötét napelemtáblák helyett ma már sokkal kifinomultabb megoldást is választhatsz, ha az esztétikum és a funkcionalitás egyformán fontos szempont számodra. A Terrán Generon napelemes tetőcserép hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a versenyt a klasszikus szolár panelekkel, hiszen a napcellákat speciális módon integrálják az egyes tetőcserepekre, így azok felhelyezése és megjelenése is szinte megegyezik a hagyományos betoncserepekével. A számos hazai és külföldi elismeréssel rendelkező magyar fejlesztés már több mint 250 otthon és középület esetében bizonyította, hogy a termék magabiztosan megállja a helyét a nap alatt.

terrán

„Take me home”

A magyar háztartások többségben a rezsi legnagyobb részét a fűtés teszi ki. A gázár valamint a gázellátás bizonytalan jövője miatt az elektromos fűtési megoldások felé kacsintgatnak többen, ebből kifolyólag a napelem és a napelemes tetőcserép felszerelése szintén előnyt jelent. A legideálisabb fűtési rendszert szakember segítségével érdemes kiválasztani, hiszen alkalmazkodunk kell ingatlanunk jelenlegi műszaki adottságaihoz, meg kell vizsgálni a tervezett új rendszer által kínált lehetőségeket, működtetésének alapkövetelményeit, továbbá a használattal kapcsolatos elvárásainkat sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

padlófűtés

„It’s Raining Men! Hallelujah!”

Esővízgyűjtéssel jelentős mennyiségű hálózati vizet, azaz pénzt is megtakaríthatsz. A föld alatt vagy a felszínen elhelyezett tartályok, továbbá a különböző szűrőtechnológiák alkalmazása számos helyzetben megoldást nyújthat. Az egyszerűbb szerkezetekkel a kerti és szobanövények locsolásához, az autómosáshoz, a házkörüli felületek tisztításához, míg a komplexebb rendszerekkel a WC öblítéséhez, mosáshoz, fürdéshez és mosogatáshoz is felhasználható vízhez juthatsz.

Promóció

Olvasd el ezt is!