Nevetésben a remény!

2022. május 09.
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársai már negyed évszázada segítenek a nevetés erejével – és most néhány hasznos tippet is megosztanak, hogy másoknak is átadhassák szemléletmódjukat.

Az elmúlt két év mindannyiunk számára kihívásokkal teli volt és jelenleg is számos, a világunkat érintő nehézséggel kell szembenéznünk. Jó, ha van néhány kapaszkodónk, amiket ezekben a helyzetekben elő tudunk venni és a gyakorlatban is alkalmazhatunk. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál hiszik, hogy a nevetésnek felszabadító ereje van. Erre most talán nagyobb szükségünk van, mint valaha. Használjunk hát néhányat a bohócdoktorok tippjei közül, amelyek a nehéz helyzetekben is segítenek megőrizni az életörömünket:

1) Fogadjuk el a helyzetet! 

2) Ne vegyük magunkat túl komolyan! 

3) Összpontosítsunk arra, ami jól működik! 

4) Fedezzük fel újra a boldogságunkat!

bohocdoktor-piros-orr-gyogyitas-nevetes

Egyszerűen csak legyünk játékosak, kíváncsiak, spontánok és kreatívak. Figyeljük magunkat, hogy ez a fajta hozzáállás hogy növeli a boldogságunkat.

A Piros Orr bohócdoktorok már 25 éve viszik el a gyerekkórházakba ezt a fajta látásmódot és segítik a bent fekvő gyerekeket és szüleiket abban, hogy oldják bennük a feszültséget és a szorongást.  Kezdetben még meglepő volt a bohócdoktorok jelenléte, de mára már a gyerekkórházak részévé váltak és 16 helyszínen segítik az orvosok és nővérek munkáját. Az elmúlt években folyamatosan arra törekedtek, hogy még szélesebb körben tudják elvinni missziójukat az emberekhez, így a Piros Orr bohócdoktorok jelen vannak több idősek otthonában, a Pető Intézetben és halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben is. 

bohocdoktor-piros-orr-gyogyitas-nevetes

Adód 1 százalékával Te is segíthetsz, és reményt adhatsz még több beteg gyermeknek. További információt itt találsz.

Promóció

Olvass tovább!