Az elképzelést tett, és sok-sok egyeztetés követte, így a terv álomszerű valósággá vált: június 6-9 között a két Michelin csillagos Krésios étterem séfje, Giuseppe Iannotti és Mizsei János, a MÁK étterem vezető séfje együtt alkotnak majd, mindezt a vacsorára ellátogatók szeme előtt, háttérben a csodás vízparttal, a SHO BEACH forró homokján.
Hogy is zajlik majd ez? A két séf már főzött együtt: az idén tavasszal Budapesten megrendezett Michelin Guide gálán ismerkedtek meg és alkottak először közösen. Mindketten nagyon inspirálónak mondják a találkozásukat. Mizsei János nemrégiben hazahozta az Audi-Dining Guide díjátadóról az Év Innovatív Konyhája elismerést, így egészen biztos, hogy elképesztő fogásokra számíthatunk.
Mizsei János
Az olasz Iannotti pedig elmondhatja magáról, hogy alig 40 évesen már két Michelin csillagot tudhat magáénak. Bátor, vagy vakmerő? Az biztos, hogy kitartó és makacs, sőt szenvedélyes és megszállott. Folyton kísérletezik, újabb és újabb fogásokat alkot. Határozott, céltudatos és nagyon tehetséges. Mesterien és ravaszul bánik az alapanyagokkal, igazi olasz, de közben mégis van nála is mindenben egy kis csavar. Mérnöki precizitással dolgozik – és ebben az esetben ez nemcsak egy szójáték, hanem az igazság, hisz mérnöknek tanult eredetileg. A bor igen fontos számára, egy farmot is üzemeltet és egy boltot is az étterem mellett. Sokoldalú férfi, kedves és közvetlen.
Giuseppe Iannotti
Mizsei János zsenialitását messze földön ismerik, hisz járt már a MÁK-ban Ryan Goslingtól Harrison Fordon, Eva Mendesen, Mel Gibsonon, Michael Madsenen át Scarlett Johanssonig számos világsztár. Mizsei János már igen fiatalon számos szakmai elismerésben részesült és mindössze 22 éves volt, amikor a Dining Guide az “Év ifjú Séftehetségének” választotta. A legkiválóbb szezonális alapanyagok felhasználásával innovatív és kimagaslóan kreatív ételeket alkot.
A két zseni közös kulináris kalandjára a pazar környezetben június 6-9. között kerül sor, a SHO BEACH-en.
Az esemény weboldala www.beachdining.hu
Fotó: Alberto Blasetti, Fekete Antonio
Promóció