5 híresség, aki sosem mondana le a rózsaillatról

2022. május 25.
A rózsa káprázatos szépsége és törékenysége mellett a mámorító illata az, amellyel hosszú évszázadok óta elbűvöli az embereket. A népszerűsége napjainkban sem csökken, sztárok sokasága rajon érte annyira, hogy napi szinten szereti igyekszik életét a rózsa bódító és finom illatával valamilyen formában átitatni. Következzen 5 híres rózsarajongó.

A már az ókori rómaiak idején is a szerelmet, szenvedélyt jelképező rózsa generációk hosszú sora óta érinti meg női szívek millióit világszerte. Legyen az egy pazar csokor a vázában, egy formás rózsabokor a kertünkben, egy mennyei illatú gyertya vagy épp egy, a rózsás jegyeket tökéletes arányban ötvöző új parfümkreáció – egy igazi rózsarajongónak nem lesz ennél ellenállhatatlanabb illathatás. Nem véletlen, hogy a világ legnépszerűbb virága után parfümőrök és illatházak sokasága „nyúl” magabiztos kézzel, hogy segítségükkel bódító, virágos illatot alkossanak, amely újabb női szíveket ejthet rabul.

Virágos megközelítés, hipnotikus rózsajegyek

A Bvlgari Rose Goldea családjában három verzióban is csúcsra járatta a virágos megközelítésű, azon belül is rózsás jegyeket hozó parfümök alkotást – a márka ugyanis az egész illatpiramist a rózsa dominanciájára alapozta, megerősítve ezzel az ikonikus virág komplexitását. A Rose Goldea EDPvel a márka nőiesség iránti hódolatát fejezte ki, mégpedig a szenvedélyes rózsa és a kifinomult pézsma vágykeltő elegyével. A Kleopátra érzékisége által inspirált, csábító és hipnotikus illatot a Rose Goldea Blossom Delight EDP követi a sorban, amely szintén a rózsa meghatározó illatjegyére épül, mélységét pedig a pézsmás akkordok adják. Modern és vibráló alkotás, inspiráló választás azon rózsás jegyeket keresőknek, akik szeretnék, hogy szenvedélyességük és merészségüket a parfümjük is hűen visszatükrözze.rozsa-parfum-sztarok

Testvére, a Rose Goldea Blossom Delight EDT még frissebb, de az EDP-hez hasonlóan virágos megközelítés. A rózsa ígérete, igaz egy teljesen más kifejezésmódban egészen könnyed, és a legfrissebb tavaszi virágokat hozza el nekünk, méghozzá a virágzás előtti legutolsó pillanatban.

rozsa-parfum-sztarok

De lássuk, kik azok a hírességek, akik minden nap a rózsa illatára szavaznak!

rozsa-parfum-sztarok

Scarlett Johansson

A színésznő egyik interjújában mesélt arról, hogy mennyire szereti, ugyanakkor mennyire megnyugtatónak találja a rózsát. Otthonát szívesen díszíti napi szinten frissen vágott virágokkal, amelyek közül a liliomok mellett a fehér rózsák állnak a szívéhez legközelebb. Ezek után nem is csodálkozunk, hogy Scarlett Johansson két évvel ezelőtt született kislánya a Rose, azaz Rózsa nevet kapta.

rozsa-parfum-sztarok

Michelle Obama

Michelle Obama valóságos stílusikonná nőtte ki magát az Amerikai Egyesült Államok elnök feleségeként az évek folyamán, és bár ezt az időszakot már maga mögött tudja, az ügyvéd és könyvszerző aktuális, irányadó kedvenceit nők sokasága kíséri figyelemmel. Virág téren Michelle köztudottan a rózsaszín rózsára szavaz, amelyet annyira szeret, hogy Becoming című könyve turnéjának egyik állomásán férje, Barack Obama a színpadon, élő beszélgetés közben lepte meg egy pazar csokorral.

rozsa-parfum-sztarok

Lady Gaga

Az énekesnő imádja a virágokat, minden mennyiségben, nagy kedvencei között pedig a fehér rózsa kiemelt helyen szerepel. Közösségi médiás posztjai közt is láthattunk már rózsaszálat álmodozó arccal “illatoló” posztot, de állítólag az énekesnő nem „veti meg” a vörös és rózsaszín csokrokat sem. Sőt, a rózsát még színpadi viseletként, kiegészítőként is rendszeresen használja…

rozsa-parfum-sztarok

Monica Bellucci

Az olasz színésznő kapcsán a vörös rózsát, mint örök „virágszerelmet” nem csak emlegetik, hanem tényként is kezelik. “Szeretem a rózsákat, a nőket szimbolizálják számomra. A kedvenc virágaim.” – nyilatkozta Monica egy interjúban, aki nem csak a rúzsokban, a rózsákban is a fenséges, érzéki, mély vöröset kedveli.

rozsa-parfum-sztarok

Madonna

Az énekesnő szintén a rózsarajongók táborát erősíti, és meglepő módon az ártatlanságot, szeretetet és tisztaságot jelképező fehér rózsát szereti leginkább. A stílusát tekintve ennek ellenére meglehetősen dekadens Madonna talán a bátorság jelképével tud azonosulni az angliai Yorkshire tartományi virágának számító fehér rózsát illetően, ugyanis az úttörő, merész jelzők már rá is tökéletesen illenek. Madonna a virágot nem csak a hétköznapjaiból, de még a turnék idején sem hajlandó nélkülözni, fenséges fehér rózsadekoráció várja mindig, amikor visszatér a színpadról. Sőt, még kedvenc arcpermetében is “damaszkuszi rózsával” hűsíti magát.

Fotó: Getty Images

Promóció

Olvass tovább!