Szenvedélyes éjszakák, örök élmények a Szegedi Szabadtérin

2022. június 13.
Hamarosan kezdetét veszi a Szegedi Szabadtéri Játékok! A nyár leggrandiózusabb színházi programsorozata feledhetetlen esték sorával várja az igényes szórakozás szerelmeseit a csillagfényes szegedi éjszakákon.

Zene, izgalom, szenvedély, hazánk egyik legszebb mediterrán városában – a Szegedi Szabadtérin idén is garantált a felhőtlen kikapcsolódás. A Dóm téri nagyszínpadon zenés nagyprodukciók kápráztatják el a közönséget, kezdve a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékával és a Madách Színházból új szereposztásban visszatérő Mamma miá!val. A Fesztivál saját bemutatójaként pedig Verdi szívszorító szépségű operája, a La Traviata, és a bombasztikus dzsessz-musical, a Chicago is színpadra kerül a csillagtetős színházban.

apaca_port

Távolabb a belváros nyüzsgésétől, az Újszegedi Szabadtéri Színpad meghitt környezetében, évszázados fák ölelésében is fergeteges esték várják a színház- és zenerajongókat. Az idei évadban exkluzív koncertsorozat költözik az újszegedi liget lombjai közé, olyan kiváló művészek közreműködésével, mint a Boban Markovics Orkestar, a Budapest Bár, Dés László és sztárvendégei: Básti Juli és Nagy Ervin, de A dal a miénk című közös estjükkel Szegedre látogat Presser Gábor, Karácsony János és a Csík zenekar, és Rost Andrea is itt ünnepli születésnapját egy műfajközi zenei utazás keretében.

A színházi előadások között elsőként a Sakk (CHESS) című, világhírű musical nyűgözi le a nagyérdeműt fergeteges dalaival és magával ragadó történetével. A különleges szépségű előadás szerzőinek kedvenc zenés színházi darabja. Tim Rice Grammy- és Oscar-díjas szövegíró egy amerikai–szovjet sakkvilágbajnokságot álmodott meg Björn Ulvaeus és Benny Andersson zenéjével, ahol a táblás játék mögött nagyhatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak. Szenvedély, megszállottság, érzelmek, érdekek, kis és nagy csatározások keverednek a zene sodró ütemére. A nagyformátumú viadalba oltott keserédes szerelmi háromszög Szegedre nem először visszatérő, közönségkedvenc művészek főszereplésével bontakozik ki, mint Sári Évi, Szemenyei János és Egyházi Géza. A különös végkifejletre pedig, Cornelius Baltus rendezésében és Kentaur lenyűgöző látványvilágával, június 24-én és 25-én derül fény az újszegedi színpadon.

012

Újabb lebilincselő izgalmak következnek ezután a Játékszín A dominógyilkosság című, borzongató krimijének köszönhetően. A bájosabb történetek kedvelőinek sem kell azonban csüggedniük, a Gyöngyhajú lány balladája című ExperiDance-musical ugyanis az első szerelem szépségét és a Balatont övező mondavilágot idézi fel az Omega legemlékezetesebb dalaival. Végül vérbeli tengerparti romantikával végződik az évad Újszegeden: a Veres1Színház Anconai szerelmesek című zenés komédiája pikáns humorral és kedvenc olasz slágereinkkel gondoskodik a balzsamos nyáresték hangulatáról.

a-dominogyilkossag-1

Életre szóló élmények várják Magyarország legnagyobb szabadtéri színházában – ne hagyja ki, találkozzunk hamarosan a Szegedi Szabadtéri Játékokon!

Promóció