Cipők és táskák újrahasznosított bőrből? Az ECCO számára ez nem gond

2022. június 14.
Mit jelent egy pár cipő neked és mit a világ számra? Számodra boldogságot okoz, a világ számra pedig fontos, hogy környezetbarát körülmények között készüljön el.

Mit is jelent mindez pontosan? Az ECCO márka egy pár cipő előállításához egy liter vizet spórol ami bőrönként akár 20 litert is jelenthet, ami évente körülbelül 25 millió liter viz megtakarítását jeleni. A folyamat során az ECCO a szokásosnál kevesebb vegyi anyagot használ. Hogy lehetséges ez?

Az élvonalbeli ECCO DriTan™ technológia képes haszosítanii a bőr természetes nedvességét a cserzési folyamat során, és az  így feldolgozott bőr ugyanolyan minőségű lesz, mint a hagyományos módon cserzett bőrök. Például az ECCO OFFROAD újrahasznosított bőrből készült szandálok tökéletes példái annak, hogyan lehet prémium termékeket előállítani az  innovatív ECCO laboratóriumokban készült ritka bőrtipusokból. Lehetővé téve a különböző színek, textúrák felfedezését és igazán eredeti és egyedi darabok létrehozását.

Az anyagok maximális felhasználásának érdekében az ECCO szuper bevásárlótáskákat is gyárt maradék bőrökből, az ECCO Tannery sorozatot. Ezek az egyedi táskák bizonyítják, hogy a márka elkötelezett az innováció és a fenntarthatóság iránt, és azon vásárlóknak szól, akiket nemcsak a divat és a stílus érdekel, hanem a környezetükre is figyelnek: számukra a fenntarthatóság nem csak egy üres szó.

Az ECCO Tannery sorozat számos színben és típusban kapható egyes ECCO üzletekben. Tudj meg többet az ECCO fenntarthatósági programjáról itt.

Promóció