Anya vagyok, de nő is szeretnék lenni (x)

2022. július 04.
Nemrég nagy adag borsót vettem a piacon, és otthon szomorúan láttam, milyen sok benne a száraz hüvely. Mintha a természet együttérzése lenne velem – gondoltam borsófejtés közben az árnyas teraszon. Mellettem aludt a kislányom, igazi borsószem-királykisasszony: elégedett, szép baba, színt, vidámságot, örömöt hozott az életünkbe, és sok-sok megoldandó feladatot is.

Ezt a borsót sem most fogjuk enni, hiszen még javában szoptatok – blansírozás után megy a mélyhűtőbe, kivárja szépen a maga idejét. Azon elmélkedtem, hogy az életünket valamiért átszövi a várakozás. Milánnal is vártunk egymásra, aztán közösen Mankára, és most megint egymásra várunk. Hogy apából és anyából végre újra kicsit férfi és nő lehessen.

nok-beszelgetnek

Mondják, hogy a várandósság valójában nem kilenc, hanem tizenkét hónapig tart, mert a születés után még bőven kell idő, mire a gyermek elkezdi érzékelni, hogy többé már nem egy test az édesanyjával. Márpedig már nem vagyunk egyek: az én testem kívánja a férjemét, a megnyugtató simogatását egy-egy nyűgösebb nap végén. Hiányzik a férjem, és tudom, hogy én is hiányzom neki. Egy örökkévalóság óta nem voltunk együtt. Pontosabban négy hónapja, Manka születése óta. Egyszer próbáltuk csak meg, de jobban fájt, mint amikor elveszítettem a szüzességemet. Nem tudtam, hogy az én méreteim változtak-e meg, vagy a páromé: egyik sem tűnt túl valószínűnek. Annyiban hagytuk, de mindketten kicsit elszomorodtunk.

Nem akartam erről panaszkodni, mert valahogy az anyák hüvelyszárazságát nagyjából annyira tekintik komoly bajnak, mint a száraz borsóhüvelyeket: félreteszed, és az élet megy tovább, nem ez a legfontosabb. Az első ember, akivel tudtam erről beszélni, Márti volt, a hordozási tanácsadóm. Kiderült, hogy ő is ezzel a bajjal küszködik, csak nála nem a szoptatás miatti hormonális változások, hanem a változókor okozza a panaszokat. „A jó hír, hogy nálad Manka elválasztása után normalizálódni fog a helyzet” – mondta Márti, de ettől még jobban elkeseredtem. Ugyanis azt terveztem, hogy igény szerint fogom szoptatni a lányomat, és elszorult a szívem a gondolattól, hogy akkor még hosszú hónapokig nem áll helyre a világ rendje.

Márti átérezte a bánatomat, és a Cikatridina hüvelykúpot ajánlotta a panaszaim enyhítésére. Változókorú nőként ő maga is ezt használja a hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésére. A hormonmentes, hialuronsavat és ápoló gyógynövények kivonatait tartalmazó, kúraszerűen is alkalmazható Cikatridina hüvelykúp segített enyhíteni a kellemetlen, égő, húzó érzést odalent. 10 napig naponta használtam, mostanában pedig heti néhány alkalommal, mert nem szeretném ismét megtapasztalni azt a furcsa érzést. A hüvelyi hidratáló nemcsak a szöveteimet, hanem a házastársi szövetségemet is segített megerősíteni – hónapok várakozása után végre összebújhattunk, gyöngéden, óvatosan, vigyázva minden mozdulatra. A szülés katartikus élménye után valahogy teljesen más a szerelem, de nem fejtegetem. Nincsenek is rá jó szavaim. Szerelmes vagyok a férjembe, a gyönyörű kislányom apjába, és úgy vagyunk együtt mi hárman, mint a zsenge borsó meg a héja.

cikatridina-doboz-20-nagyitos

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Shutterstock
Promóció