Világsztárok a VeszprémFesten!

2022. július 04.
Hat nap, hat világsztár - jazz, világzene, pop a VeszprémFest 2022-es programjában július 11. és 16. között. A prémium zenei fesztivál varázslatos helyszínein színpadra lép Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Nicolas Reyes vezette The Gipsy Kings, ZAZ, James Blunt, de koncertet ad Jamie Winchester is!

2022-ben július 11 és 16 között várja közönségét a 18. VeszprémFest. A nyitónapon a kétszeres Grammy-díjas jazz énekes, zongorista és zeneszerző, DIANA KRALL lép színpadra. A kanadai születésű művésznő a világ legkeresettebb női jazz előadója. Eddig ötször járt Magyarországon, 2013-ban zajos sikert aratva a VeszprémFesten is fellépett.

 

Július 12-én az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze, a jazzt, a popot és a rockot egyedi megközelítésben ötvöző JAMIE CULLUM lesz a fesztivál fellépője.

Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a VeszprémArénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

 

A fesztivál harmadik napján a világ legsikeresebb fado előadója, ANA MOURA áll közönség elé.

Portugália talán legszebb zenei hagyományát, a melankolikus, keserédes stílust képviselő művész bejárta a világot, de 2007-ben fellépett a Rolling Stones-szal is Lisszabonban, és együtt dolgozott Prince-szel is, aki akkora rajongója lett, hogy 2011-ben inkognitóban megnézte az énekesnő fellépését a Sziget Fesztiválon.

 

Július 14-én a flamenco-salsa-pop legenda, Nicolas Reyes énekes vezetésével a GIPSY KINGS játszik.

Az együttes tagjai 1988-tól a műfaj világsztárjainak számítanak, az elmúlt három évtizedben uralták a World Music listákat. Összesen 13 stúdió albumuk jelent meg, melyekből több mint 14 millió darabot adtak el világszerte. 2013-ban másodízben nyerték el a legjobb világzenei album Grammy-díját.

 

Az ötödik napon a jazz, a soul, és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a közönség.

2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett. Ötödik, legújabb stúdió albumát a világjárvány ideje alatt készítette, és októberben jelentette meg ISA címmel.

 

A fesztivál zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben.

 

A nagyszínpados programok mellett július 15-én és 16-án JAMIE WINCHESTER játszik, aki két programmal lép színpadra: az első estén a Veszprémi Petőfi Színházban Jamie Winchester Hrutka Róberttel közös, Wood and Strings című műsorát mutatja be, július 16-án pedig a Jezsuita Templomban pedig egy szál gitárral adja elő dalait.

 

Jegyek: https://www.veszpremfest.hu

Promóció