Nagy találkozások fesztiválja – 10. Paloznaki Jazzpiknik

2022. július 11.
Három nap jazz, funk, pop és soul, jubiláló piknik-élmény és emelkedett hangulat a Jazzpikniken. A „Nagy találkozások” fesztiválját augusztus 4-6. között rendezik meg a paloznaki szőlőhegy oldalában.

A jubileumi Jazzpiknik az ünnepi stílusok kavalkádjával várja a piknikezőket – a nagyszínpados fellépők valódi bulihangulatot repítenek a Balaton-felvidékre, míg a kisebb színpadokon a jazz és társműfajainak jeles képviselői ringatják a fesztiválozókat. Az elmúlt évtizedben egy generáció nőtt fel a Jazzpikniken, aki gyerekként a szülőkkel jött el régen, az ma a barátaival piknikezik Paloznakon. A jubileumi piknik „Nagy találkozások” szlogenje jól szimbolizálja azt a generációk közötti hidat és életérzést, amit ma a Jazzpiknik jelent. A háromnapos fesztivál igazi ünnepi forgataggá változik – augusztus 4-től örömünnep veszi kezdetét Paloznak dűlőiben. Az ünnepi évadban JAZZPIKNIK címmel indítjuk el a fesztivál új, saját lifestyle magazinját. Az első, 2022. nyári lapszám egy különkiadás, melyben az elmúlt tíz évet ünnepeljük.

emeli-sande-lwyd-press-shot_3

A legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja a 10. Jazzpikniket augusztus 4-én, őket egy vérbeli díva, a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé követi. Augusztus 5-én Lisa Stansfield érkezik a Nagyszínpadra, majd minden idők egyik legsikeresebb hiphop-tánczenei formációja, a Stereo MC’s pörgeti fel a piknikezők hangulatát. A szombati napon a világhírű Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience formáció látogat el a dűlőbe, majd az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

richard-bona-_-alfredo-rodriguez-9-adamhart-2

A jubiláló pikniken Paloznakon örömzenél a magyar jazzélet színe-java. A 2017-ben Fábián Julinak emléket állító színpadon minden évben a hazai jazz jeles művészei lépnek fel, hogy a nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviseltesse magát. A 10. Jazzpikniken olyan művészekkel találkozhatunk, mint a Random Trip, a Peet Project, a Szilárd Piano Projekt, az Aron Andras & the Black Circle Orchestra, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo, vagy a Solére. A különleges alkalomra a közel 30 magyar jazz formáció mellett valódi Boogie Wonderlanddel, a piknik-életérzést leginkább közvetítő, gazdag zenei felhozatallal és számos meglepetéssel készülünk.

lisa_stansfield

„A zene benned” című 2022-es fesztiválhimnuszt a Random Trip jegyzi, Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve. A zenei alapötlet Delov Jávoré, a producer Gerendás Dániel, a himnusz dalszövegét Szepesi Mátyás írta aki nemrégiben nyerte el „Az Év Könnyűzenei Szövegírója” díjat az Artisjus díjátadó gáláján. „A zene mindig itt van benned, hogy megszelídítse a csendet” – emelte ki Szepesi Mátyás a dalból – „a zene egy kapaszkodó, egy segítőerő a mai világban”. Az ízig-vérig nyári dal tökéletesen passzol a Jazzpiknik hangulatához. Egy laza, nyári életérzés, amire mezítláb, pezsgővel a kézben fogunk táncolni a Nagyszínpad előtti domboldalon. A dalhoz rendhagyó, látványos videóklip is készült, amely heteken belül szintén napvilágot lát.

mf_robots

Ahhoz, hogy a butikfesztivál évről-évre újra visszatérhessen a dűlőbe, kulcsfontosságúnak tartjuk a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. Így óvjuk a kivételes természeti környezetet és csökkentjük a fesztivál ökológiai lábnyomát. A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás lesz a partnerünk. A Jazzpiknik az első hazai rendezvények egyike, amely teljes egészében és kizárólag környezetbarát termékekkel dolgozik. A rendezvény teljes területén szelektíven gyűjtjük a hulladékot és erre ösztönözzük vendégeket is. A 2021-ben megrendezett Jazzpiknik teljes hulladékának közel 70%-a került újrahasznosításra, a hulladékmenedzsment miatt 3616 kg CO2-kibocsátást spórolt a fesztivál. A jubileumi fesztiválon a fenti intézkedésekkel ezt még nagyobbra szeretnénk növelni.

Négy színpadon több mint 40 koncerttel, a festői szépségű Balaton-felvidéken a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a jubileumi Paloznaki Jazzpikniken!

Promóció