Őszi trendek – sminktippek a stílusos megjelenésért

2022. szeptember 23.
Talán a pandémia bezártsága vagy más, globális változás okozta, de a színek hathatósabb használata idén ősszel és télen is egyaránt tarolni fog. Idén már nem csak a megszokott őszi divattal találkozhatunk tehát az őszi sminktrendek között. Az élénk szemhéjfestékek vagy épp a fekete gótikus hangulatúak tökéletesen visszaadják idei trendek lényegét. Nézzük tehát, milyen 2022-es sminkeket hoz nekünk az ősz?

Fémes csillogás a szemhéjakon

A fémes hatású szemhéjpúderek visszatérése igazi szenzációnak számít. Korábban a kétezres évek tájékán voltak hasonlóan népszerű, viszont ahogy a technológia fejlődött, úgy lettek ezek a sminkek is mutatósabbak és tartósabbak. Ezért természetes, hogy idén az őszi trendekben is megjelennek – ráadásul nem is akárhogyan. A fémes arany és ezüst mellett a szivárvány szinte minden árnyalata tarolni fog. Ha már unjuk a nude színeket, akkor pedig különösen nekünk találták ki különféle fémes és csillogós szemhéjpúder paletta változatokat. Hogyan viseljük tehát ezeket? Egy ilyen igazán feltűnő szemhéjfestéshez alkalmazzunk valamilyen egyszínű rúzst. Ez lehet természetes vagy visszafogott nude hatás, de akár egy dögös vörös is tökéletes.

Fiatal lány őszi sminkje

Gótikus fekete és füstös árnyalatok

A retró őrület begyűrűzésével a vadító füstös árnyalatok is újra visszatértek. A gótikus hatású szemfestékeket alkalmazva garantáltan elismerő pillantásokat kapunk majd. Ezek egyébként sem fognak soha kimenni a divatból, amin nem is csodálkozhatunk. Nagyítják a szemeket, mindenkinek jól állnak és bármely alkalomhoz remekül passzolnak. Ha pedig szeretnénk valamilyen kiegészítő színnel feldobni őket, ne habozzunk. Az idei trendek lehetővé teszik, hogy ne csak az őszies árnyalatokban gondolkozzunk. Lila, pink, vörös vagy épp zöld lenne a kedvenc színünk? Nyugodtan használjuk őket őszre is! A füstös szemhéjak kiválóan mutatnak a rúzs szinte bármely árnyalatához. Remekül feldobják a természetes hatású szájfényeket, és dögös kombinációt adnak egy-egy élénkebb árnyalatú rúzzsal.

Vörös rúzsok bármely árnyalatban

A rikító vörös ajkak sosem fognak divatjamúlttá válni. Viszont valljuk be, egy időre a nude stílus megjelenésével együtt sokan rakták a fiók mélyére vörös rúzsukat. Pedig egy vérvörös ajkak igazán nőies, vadító megjelenést kölcsönöznek bárki számára – viseljük tehát büszkén. Sokan gondolják, hogy kényesek lehetnek, pedig a megfelelő márkából választott tartós rúzsok nem kopnak meg egyszerűen. Válasszunk olyan márkát, amelynek rúzsai rendkívül tartósak, például a Pupa rúzsai hosszú ideig állják a sarat akkor is, ha evésről vagy ivásról van szó. Ne mondjunk le tehát csak azért a vörös rúzsokról, mert bizonyos márkák túl kényesek.

Arcpirosítás

Legutóbb a nyolcvanas években volt nagyon népszerű a pirosító. Most viszont újra visszatért, és őszre kifejezetten színessé varázsolhatja a szettünket. Ajánlott azonban a saját arcszínünkhöz illőt választani. A kifejezetten világos bőrűeknek a halványabbak között érdemes keresgélni, mert a hangsúlynak inkább a szemeken és a szájon kell maradni.

Promóció