„Az ismerkedés egy férfival is stresszes tud lenni, nemhogy hárommal” (x)

2022. október 03.
A bőség zavara stresszt szül, a stressznek pedig igen kellemetlen következményei lehetnek... Mindezt a saját bőrömön kellett megtapasztalnom.

Amikor a legjobb barátnőm, Klára bejelentette, hogy a férjével vidékre költöznek, egy percre a lélegzetem is elállt. Ám az igazi sokk akkor következett, amikor megtudtam: a vidék egy ezer főt számláló falucskát jelent. Fájt, hogy a barátnőm az ország másik végébe költözött, de megnyugtatott, hogy a barátságunkra ez nem lesz hatással. Hogy ezt bebizonyítsa, a költözés után egy héttel meg is hívott magukhoz, hogy együtt vegyünk részt az első falusi ünnepségükön, a szüreti bálon. Szombat délelőtt érkeztem meg hozzájuk, a szüreti ünnepség délután kezdődött, így még volt időm kicsit összekapni magam. Na, nem mintha tetszeni szerettem volna valakinek. Szentül hittem, hogy ez az egy hét csak Kláráról és a férjéről, Mikiről, no meg rólam fog szólni. Alig vártam, hogy mi, a három muskétás végre újra együtt lehessünk. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a következő napjaimat egy másik trió fogja nem kis izgalommal megtölteni…

Történt ugyanis, hogy az esti bálon, amikor Miki és Klára körbehurcoltak az asztalok között, hogy minden új ismerősüknek bemutassanak, megismerkedtem a szomszédságukban lakó három testvérrel. A 29 éves Andrással, a 32 éves Gergővel és a „kisöcsivel”, a 26 éves Danival. Klára mindig azt mondogatta, hogy létezik szerelem első látásra – de vajon olyan lehetséges, hogy az ember lánya rögtön három férfiba szeressen bele? Oké, persze túlzok, nem lettem szerelmes, de kétségtelen, hogy mindhárman rettenetesen tetszettek. A probléma csak az volt, hogy én is tetszettem nekik. Mind a három testvérnek. Szinte szikrázott körülöttünk a levegő, mindegyikük a legjobb formáját hozta, bókoltak, viccesek voltak, és egymás után vittek táncba. Nem mondom, hogy nem legyezgette a hiúságomat, hogy egyszerre három szuper pasi kereste a kegyeimet, de az este végére azért jócskán kifáradtam a folyamatos ostromlástól.

flortoles

Az udvarlásuk azonban a bállal nem ért véget: másnap a három testvér egymás után állított be Mikiékhez, hogy randira hívjon. Egyikükkel piknikezni mentem, a másik a család lovait mutatta meg, a harmadik éjszakai csillaglesre vitt. Lehet, hogy hülyén fog hangzani a panaszkodásom, de egészen bestresszeltem. Három pasi mégiscsak kicsit több a kelleténél, nekem pedig csak egy hetem volt ezen az idilli helyen. Fogalmam sem volt, mit csináljak. Kosarazzam ki mind a hármat? Válasszak közülük egyet, akivel jól érezhetem magam? Mivel nem volt szívem egyiket sem megbántani, végül azt csináltam, amiben jó vagyok… Sodródtam az árral. Így telt el az egész hetünk: a fiúk mindennap átjöttek. Próbáltam a pillanatnak élni, és jól érezni magam, de az idegeskedést csak nem tudtam legyűrni. Az ismerkedés egy férfival is stresszes tud lenni, nemhogy hárommal. Három testvérrel, akiket még véletlenül sem akarsz egymásnak ugrasztani. Izgalmasan telt ez a hét nap, de úgy éreztem közben, mintha folyamatosan vékony jégen táncolnék.

A nyolcadik nap reggelén aztán az izgalom mellett valami mást, valami egészen kellemetlen dolgot is érezni kezdtem – odalent. Viszketett és égett, és úgy tűnt, mintha a hüvelyváladékom is megváltozott volna. Aznap délután indultam haza, de féltem, hogy így képtelen leszek végigülni a 3 órás vonatozást. Rögtön szóltam Klárának, és elpanaszoltam neki a tüneteimet. Először nem teljesen értettem, miért kezdett részletekbe menően kérdezősködni a panaszaimról – még arra is kíváncsi volt, hogy milyen állagú, esetleg szagú a hüvelyváladékom. Végül persze elmondta: ahhoz, hogy megfelelő gyógyírt tudjunk találni a bajomra, fel kell derítenünk, mivel állunk szemben.

Hüvelygomba vagy bakteriális vaginózis?

Szerencsém volt, hogy Klára ennyire otthonosan mozog az egészségügyi témákban. Miután részletesen kikérdezett, elmondta, hogy a sárgásfehéres színű, túrószerű, darabos állagú hüvelyváladékom, a szeméremtestem kivörösödése, valamint az intim területen jelentkező viszkető, égő érzés arra utal, hogy hüvelygombám van. Hozzátette, hogy azért kérdezett rá a hüvelyváladékom szagára, mert biztos akart lenni abban, hogy nem bakteriális vaginózisról van szó. Mint mondta, a bakteriális vaginózis szintén egy nagyon gyakran előforduló hüvelyfertőzés, amelyet a bőséges, szürkésfehér színű, kellemetlen, halszagú hüvelyfolyásról lehet leginkább felismerni, ami mellé szintén hüvelyi diszkomfortérzés, irritáció és duzzanat társulhat. A diagnózisom felállítása után Klára el is szaladt a helyi gyógyszertárba, és hozott nekem egy recept nélkül kapható készítményt, amely kifejezetten a hüvelygomba kezelésére szolgál. Bár a délutáni vonatutam még kicsit kellemetlen volt, a készítmény hatására néhány napon belül teljesen megszűntek a panaszaim.

Hüvelygomba a stressztől?

Először nem igazán értettem, vajon mitől alakulhatott ki pont az egyhetes kiruccanásom alatt a hüvelygombám, aztán persze egy kis netes kutatás után összeállt a kép. Valószínűleg a három „lovagom” folyamatos udvarlása okozta stressz lehetett a ludas. A stressz többféleképpen hat az emberre, egyebek között hormonokat is felszabadít a szervezetben – a női szervezet pedig különösen érzékeny a hormonális változásokra. A konstans idegeskedés hatására felborulhatott a hüvelyem biológiai egyensúlya, és így el tudtak szaporodni és fertőzést okozni azok a gombák, amelyek egyébként is jelen vannak a hüvelyünkben, de normál körülmények között nem okoznak gondot. A történtekből természetesen megtanultam a leckét. A lelki és a testi egészségem érdekében megfogadtam, hogy ezentúl kizárólag egy vasat tartok majd a tűzben.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Promóció