Sminkelj úgy, hogy a bőröd ragyogjon!

2022. október 17.
Természetes smink, a bőr ragyogása, natúr dekorkozmetikumok: így indultunk el, hogy kipróbáljuk a dm alverde termékcsaládját! Kíváncsi vagy, mire jutottunk?

Egyenesen a kifutóról

Bátran kijelenthetjük, hogy az őszi-téli sminktrendet abszolút a természetesség, a bőr önmagában rejlő szépsége határozza meg. Az idei natúr sminktrendet, azaz a Steamy skint most pont nem a színek kavalkádja határozza meg, sokkal inkább a bőr ragyogását hangsúlyozza ki.

Amire szükségünk lehet!

De hogyan fokozzuk a bőrünk ragyogását? A legfontosabb az előkészítés. Egy trendi natúr smink megvalósításához elengedhetetlen a személyre szabott arcápolási rutin, ennek eredményeként a bőrünk homogén felszínnel fog rendelkezni. Ha a megfelelő arcápolási rutinunkat elvégeztük, első lépésben mindenképpen használjunk primert. Miért fontos? A nappali arckrémként is használható termékekben hosszú hatású hidratáló anyag található, amely kiegyenlíti a bőrfelszínt, továbbá – az úgynevezett optikai simító részecskékkel – a bőr színét is korrigálja. Ráadásul a smink tartósságát is növeli.

A következő lépés a megfelelő alapozó kiválasztása. Már a bőrtípusunknak megfelelő terméket is könnyen megtalálhatjuk, akár alapozót, akár korrektort keresünk – ráadásul a bőrszín tekintetében is egyre nagyobb a választék. Ezután jöhet a púder, a highlighter és a pirosító. A szemhéjunkat most elég, ha alapozzuk, szín most nem kerül rá (esetleg a szemöldököt lehet egy kissé erősíteni), még egy kevés szempillaspirál és már csak az ajkaink maradtak hátra: válasszuk az ősz színeit, legyen az matt vagy fényes és kész is a természetes sminkünk.

Vigyázz, kész, teszt!

A dm alverde termékcsaládja több szempontból is ideális választás. A dekorkozmetikumok egytől egyig natúr minősítést kaptak, vegánok és szemészetileg is tesztelték őket, azaz kontaktlencsét viselők számára is bátran ajánljuk. De nézzük sorban, mivel ismerkedtünk meg!

Az alverde Hydro primer hialuronnal háromszoros hialuronsavval készíti el a bőrt a mélyebb rétegeiben is, hogy megfelelően megágyazzon a rákerülő sminknek. Jó ideig ódzkodtam én is a primer használatától: minek még  a nappali arckrém után ez is? Mióta használom, azt vettem észre, hogy a bőröm sokkal jobban bírja, még akkor is, ha minden nap sminkelek. Az alverde primere abszolút kedvenc lett, kellemes az illata (nekem ez továbbra is nagyon fontos), gyorsan beszívja a bőröm.

Az alverde Perfect Cover alapozó és korrektor sárgabarack kivonatot és fényvisszaverő ásványokat tartalmaz, egyszerre alapozó és korrektor is. Valóban elfedi a bőrpírt és a piros hajszálereket, illetve a bőrhibákat is. A fedőképessége nagyon magas, vagyis tényleg egyenletes bőrfelszínt érhetünk el vele. Személy szerint nekem picit sok volt, a lágyabb fedésű alapozókat jobban szeretem, ügyesebben is használom. Szerencsésnek is mondhatom magam, mert talán nincs is rá a bőrömnek szüksége. Ennek ellenére a pipettás megoldás ennél az alapozónál nagyon könnyen használható és egyszerű felvinni a bőrre a terméket.

Az alverde Sensitive mattító púder esetében be kell vallanom, hogy személy szerint én púdert ritkán használok, nem olyan fényes a bőröm, hogy szükség lenne a mattításra. De ez az érzékeny bőrre is ideális mattító púder természetes pigmentekkel és ökológiai gazdálkodásból származó kamilla olajjal éri el, hogy bársonyos, de mégis matt legyen a bőrünk.

Az alverde fixáló arcpúder már nagyobb kedvenc lett a tesztelés során. Valóban áttetsző. Picit mattít, de természetes és selymes értést hagy maga után. Az állaga nagyon lágy, és a kevésbé ügyes, amatőr sminkmesterek is könnyen tudják használni, mint én is. Meglepő tapasztalat volt, hogy nem ül bele a ráncokba, még ha kicsit több kerül véletlen az ecsetemre, akkor sem.

Az alverde Swirly arcpirosító és púder a könnyed és természetes állagának köszönhetően nagy ecsettel és gyors mozdulatokkal könnyen felvihetjük az orcánkra. Lágy, mégis élénk lett a végeredmény, kicsit fényes, kicsit bronzos, pont amennyire kell és éppen elég is. A pirosító egyébként szilika gyöngyökkel gondoskodik a matt hatásról és hogy a bőrérzetünk is kellemes legyen.

Az alverde Nothing But Volume szempillaspirál ápoló bioolajokat tartalmaz, én a kék színt próbáltam ki, ami bár nem számítottam rá, a végeredmény mégis tetszett. (Pedig nem vagyok bevállalós sminkek terén!) Nagyon szép volument ad a pilláknak, egyesével festi meg őket, a sörtéje nagyon puha és könnyű használni. Bár maradok a feketénél a hétköznapokon, azért

Végezetül jöhet egy kis szín az ajkainkra: az alverde Matt és az Elegant Style ajakrúzst próbáltam ki még a kollekcióból. A sötét pasztellrózsaszín árnyalatú Prety Mauve krémes érzés, amikor felviszem, de a végeredmény mégis matt lesz. Picit nehezebben ment a felkenés: valahogy nem boldogulok a vastagabb ceruzás verziókkal. Az Elegant Style Apricot, azaz őszibarack verziója lett inkább a kedvenc. A fényes hatásnak köszönhetően optikailag teltebbnek tűntek az ajkaim.  Az pedig mindig megnyugtat, ha tudom, hogy egy rúzs értékes viaszokkal és olajokkal is ápolja a bőröm. Valahogy a formája is jobban kézre állt, a hab a tortán pedig az volt, hogy a csomagolása 100 %-ban újrahasznosított anyagból készült.

Nézd meg a termékeket a galériában!

7 fotó megtekintése

Inspirálódj, tanulj a dm Live-on!

Honnan szerezhetünk inspirációt még a sminkek terén? Kapcsolódj be az izgalmas élő adásokba, inspirálódj kedvenc termékeid által, légy részese az interaktív tanácsadásnak és akár egy kattintással a kosaradba is helyezheted a videókban szereplő terméket. Tedd fel azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak a szépségápolás témájával kapcsolatban! Mindez, és további funkciók elérhetőek a dmLIVE Shopping felületén, kizárólag a dm-nél! Az élő adások kizárólag a dm App alkalmazásban regisztrált felhasználók számára érhető el!

Az applikáció letölthető az App Store-ból, valamint a Google Play áruházból.

Fotó: Getty Images

Promóció