Glass skin: mindent a tükörsima arcbőrért

2022. október 01.
A koreai bőrápolásról napjainkban sokat lehet hallani, köztük olyan különleges összetevőkről, mint a csiganyál vagy az aranygomba, illetve azokról az arcápolási aranyszabályokról, amelyekre az ázsiai nők esküsznek. Na, de mik az alapvető szabályok?

Glass skin, eszik vagy isszák?

A szakértők tudják, a ragyogó bőr igazi titka sosem egy highlighter palettában lakozik, hanem a megfelelő arcápolási rutinban. A glass skin a bőrünk legegészségesebb képét hivatott elérni, ez a k-beauty rutin a duplatisztítás utáni könnyű, hidratáló szérumok és esszenciák akár hétszeres felvitelén alapszik. Nem riad meg a hidratáló bőrápolási lépések sorozatától, ennek ellenére nincs egyetlen, általánosan elfogadott módszer a tükörsima bőr elérésére, egyénről egyénre változhat. Egy dolog fontos viszont, sosem a sminktől várja a tökéletes eredményt.

glass-skin-tukorsima-arcbor

Melyek a legfontosabb lépések?

  • Dupla tisztítás

Így lehetünk igazán biztosak abban, hogy a nap folyamán felgyülemlett szennyeződés, smink és fényvédő teljes mértékben eltűnik arcunkról, és tiszta lapot kínálhatunk a következő lépéseknek.

  • Tonikok, szérumok, esszenciák – a folyékony kozmetikumok ideje

Arcmosás után itt a tonik ideje, amely segít visszaállítani a bőr pH-értékét, előkészíti arcunkat a rutin további lépéseire. Következhet egy hidratáló szérum, amivel senki sem lőhet mellé. A legfontosabb, hogy annyi esszenciát, szérumot, ampullát vagy arcolajat rétegezzünk, amennyi csak jólesik, a hidratáló összetevők sosem vesznek kárba a glass skin rutin elvei szerint, csupán még egészségesebbnek és üdébbnek tűnik tőle tekintetünk.

  • Hidratálás és védelem

Keressünk olyan hidratáló krémet, amely azonnali hidratálást biztosít mégis könnyed, összeolvad az előző lépések esszenciáival és egyben le is zárja rutinunkat. Vigyük fel arcunk teljes területére és nyakunkra is. Ezt megelőzően ráerősíthetünk szemkörnyékünk hidratáltságára is: apró, finom, ütögető mozdulatokkal oszlassuk el a területen.

  • Napszakok fontossága

Természetesen vannak olyan lépések, amelyeket napszaktól függően végzünk el. A hámlasztást érdemes éjszakára tartogatni, még a fényvédő felvitelét a reggeli rutinba építsük bele. Esténként lehet jól esik arcmaszkot felvinni, míg a korai órákban kevesebbet foglalkozni bőrünk ápolásával. Tapasztaljuk ki, mi működik, viszont a hidratálást semmiképpen se felejtsük ki.

Amikor bőrünk egészségéről beszélünk, fontos megjegyezni, hogy egy jó rutin sokat tehet, de mellette életmódunk is kulcsszerepet játszik állapotában. A fentiek mellett ügyeljünk arra, hogy sok vizet igyunk, sok gyümölcsöt és zöldséget együnk, hogy belülről kifelé ragyoghassunk. Kövessük ezeket a lépéseket, és pillanatok alatt lemondhatunk a nehéz alapozókról, hogy az arcbőrünk szerepelhessen a reflektorfényben.

Forrás: Avon, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!