Télen ne csak a trendek szerint öltözzünk, fontos az egészségünk is (x)

2023. január 11.
A divattrendek csábítóak, mégse kövess vakon egy irányzatot, főleg akkor ne, ha nem felel meg az aktuális időjárásnak. Télen könnyen felfázhatsz, holott a réteges öltözködéssel simán el lehet kerülni a bajt.

Ellenőrizd reggel az időjárást

Ma már minden okostelefon tartalmaz időjárási applikációt. Élj a lehetőséggel, és használd ki ezt a valóban „okos” kis alkalmazást, hiszen így máris számos kellemetlenségtől óvhatod meg magad. Télen is kisüthet a nap, ám soha ne tévesszen meg a reggeli verőfény, hanem mindig pillants rá az aktuális időjárás-előrejelzésre, mielőtt kiválasztod az aznapi outfitedet. Ezzel elkerülheted az olyan nem várt „meglepetéseket”, mint például a felfázás.

shutterstock_603197486k

A rövid szoknya dögös, de könnyű benne felfázni

Bár a rövid szoknya nagyon dögös és nőies, inkább ne tartozz azok közé, akik mit sem törődve az egészségükkel a leghidegebb télben is minit viselnek. Mindig legyen rajtad alul is meleg holmi, és a divatos, ám vékony talpú nőies csizmák helyett érdemes inkább a bélelt lábbelit választanod. A felfázást alapvetően nem a hideg okozza, ám ha lehűl az altest, akkor a kismedencében az immunsejtek működése gyengül, ezáltal könnyebben alakul ki a fertőzés.

Ha ilyesmit érzel, valószínűleg felfáztál…

Különösen nekünk, nőknek kell vigyáznunk magunkra, hiszen a mi húgycsövünk jóval rövidebb a férfiakéhoz képest, így viszont a kórokozók rövidebb úton, tehát könnyebben juthatnak a húgyhólyagba, ahol megtapadva gyorsan szaporodnak és hamar hólyaghurutot okozhatnak. Ha megvan a baj, és észleled a felfázás kezdeti tüneteit, a sűrű vizelés ingert, az égő, csípő érzést pisilés közben és az alhasi görcsöket, kezdd el minél előbb a kezelést! Ha időben cselekszel, akkor jó eséllyel megúszhatod az antibiotikum-szedést, és rövid úton megszabadulhatsz a kínzó tünetektől.

Segíthet a medveszőlőlevél

Az Urzinol tabletta hagyományos növényi gyógyszer, amely magas koncentrációban tartalmazza a medveszőlőlevél kivonatát. A medveszőlőlevelet már évszázadok óta használják húgyúti fertőzések ellen, a gyógynövényben rejlő hasznos hatóanyag baktériumellenes hatása pedig tudományosan is igazolt. Az Urzinol tabletta szedése mellett bőségesen fogyassz folyadékot – feltétlenül alkohol-, és lehetőleg cukormentes italokat, sőt a legjobb a tiszta víz vagy a gyógytea –, hogy ezáltal minél alaposabban átöblíthesd a húgyutaidat.

urzinol

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Fotó: Shutterstock
Promóció