LUA Resort, a téli pihenés esszenciája

2023. január 17.
Kortárs luxus, megújuló energiák, stílusosság – szóljanak erről a te hétköznapjaid is! A LUA Resort Balatonfüreden a pihenés esszenciáját képviseli; azt a fajta pihenést, ami a legmagasabb szolgáltatást nyújtja – akár a hétköznapokon is. A balatonfüredi szálloda hűvösebb időben is visszautasíthatatlan ajánlatokkal várja a feltöltődésre vágyó utazókat.

A beteljesített ígéret

Amikor 2022 május végén megnyitott a LUA Resort, a megálmodói hangzatos célokat fogalmaztak meg. Egy olyan helyet képzeltek el a Balaton partjára, amilyenre még nem akadt példa, és ami egészen új szintre emeli azt, amit eddig a magyar tenger partján eltöltött élményekről gondoltunk. Azt képzelték el, hogy van egy hely, ahol vízen lebegő úszó szigeten, egy flőtével a kezünkben napozhatunk. Azt, hogy vitorlást bérelhetünk a szállodától, hogy a vízen élvezzük az édes életet. Mindezek mellé luxus színvonalat képviselő dizájnt társítottak, és egy olyan spa részleget, ami modern és letisztult, de megvan benne mindent, amit szeretünk. És ott a gasztronómiai vonal, ami gondolkodásában inkább a szofisztikált, elegáns bisztrók világához hasonlít, mint a több száz vendégre optimalizált szállodák célorientált, sokszor uniformizált kínálatához.

Hogy ebből fél év elteltével mit sikerült megvalósítani? A minket körülvevő nehézségek ellenére a LUA mindent tejesített, sőt, valami megmagyarázhatatlan oknál fogva még túl is szárnyalja a vállalásokat. Mindez azt jelenti, hogy ár-érték arányban nagyon jó deal a LUA Resortba menni, ugyanis megszámlálhatatlanul sok extrával teszik emlékezetessé az itt eltöltött időt.

Bajnokok reggelije

A visszajelzések alapján a vendégek döntő többsége a gasztronómiai kínálatot emeli ki a LUA Resort esetében, azon belül is a reggelit. Itt is érezhető a maximális odafigyelés: a paletta a lazactól a lecsón át a bundáskenyérig terjed, a kínálat két szélén a töpörtyű és a müzli feszít. A sajtok, a vaj és a tejföl a Tekeresvölgyi sajtmanufaktúrából érkeznek, a frissen facsart narancslé alap, a kedvencem pedig a kávés vonal. Nincs nagy, arctalan egyenautomata, amely gombnyomásra gyártja a megúszós minőségű, az elfogadható színvonalat éppen hozó tucatkávékat. Kötényes barista készíti a megrendeléseket, és olyan cortadót, cappuccinót, prezentál pillanatok alatt, amit a legjobb kávéházakban sem kapunk. Maga a nyerskávé pedig nem egy ismeretlen brandtől érkezik, hanem egy soproni specialty kávépörkölőtől, a One Eleventől. A LUA nem enged ezekből a signature szolgáltatásokból, és ha a célokban megfogalmazott hedonizmusról van szó, nem köt kompromisszumot.

Egy Pesti Füreden

A gasztronómiai koncepcióért a kezdetektől Pesti István séf felel. Ma már szinte magától értetődőnek hangzik, hogy valaki a Platánnal két Michelin-csillagot szerző géniusszal dolgozik, de hozzá kell tennünk, hogy amikor a kollaboráció elkezdődött, még senki sem sejtette, hogy milyen történelmi siker vár a Tatán dolgozó Pestire, vagyis az ötletgazdáknak elismerő taps jár a látnoki képességekért.

A vacsora eddig félig a’ la carte, félig büfé rendszerben működött, de az új étlappal hamarosan teljesen a’ la carte módon bonyolítják majd az esti étkezést a resort éttermében, a NOON-ban. Pintér Károly executive séf kedvence jelenleg a mangalica nyak kamadoo-ban füstölve, amely mellé grillezett ördögszekér gomba, sütőtökpüré, mogyoró és alma kerül.

LUA, a champagne-ok és koktélok háza

Nem túlzás, soha ilyen mennyiségű és minőségű champagne nem volt megtalálható egy helyen a Balaton partján, így a LUA ebből a szempontból is úttörőnek számít. Pezsgőt poharaznak is, a ház védőszentjének számító Veuve Clicquot itt alap, és ugyanez igaz a Kreinbacher brut-jeire is. Erős és hangsúlyos a balatoni borkínálat, ami nagyon dicséretes, de más hazai borvidékek remekei is ott szerepelnek a borlapon.

A bárban boszorkányosan ügyes koktélokat kapni, a signature ital a füsttel töltött bura alatt érkező rum Negroni, kiegyensúlyozott, intenzív finomság. 2023-ban tetőzik a hedonizmus; hamarosan nyílik a páratlan panorámával rendelkező rooftop bár…

Vízből a vizet

Nem meglepő, hogy a vendégek másik kedvelt területe a spa – ahol Omorovicza termékekkel végzik a kezeléseket. A Balaton közelsége különleges energiával tölti fel a spát. Télen nyilván nem cél a tó, de ettől még nagyon hangulatos kinézni a Tihanyi-félsziget felé, vagy elmélyedni az öbölben ringatózó vitorlások látványában. A hideg hónapokban a LUA-feeling kimaxolása – egy szaunaceremónia után – kiúszni a külső forróvizes medencébe, és ázni, miközben a víz felett szálló párában elveszik a tekintetünk. Külön irigyeljük azokat, akik majd egy szürke, esős hétköznapon ringatóznak a medence vizében… És ha esetleg felmerülne bennünk a kérdés, hogy mindezt megérdemeljük-e, a válasz: igen!

Promóció