Ezeknél jobb úti célokat el sem tudunk képzelni januárra

2022. december 29.
Aggodalomra akkor sincs okod, ha nem az év első hónapjában jutsz el ezekre a csodahelyekre, az év többi hónapjában is megvárnak és garantáltan belopják magukat a szívedbe.

Nem vagy egyedül azzal, ha januárban, az ünnepek után szürkébbnek érzed a mindennapokat, mint valaha. Mindenki bedobozolja az égősorokat, ritkábban gyújt gyertyát, vagyis egy csapásra oda lesz a karácsonyi ragyogás. Az ilyenkor rád törő lehangoltság egyik legjobb ellenszere az utazás, amihez mutatunk pár klassz úti célt, akár itthon, akár kicsit messzebb tájakon barangolnál!

A noszvaji Édenkert

A noszvaji Édenkert

Az Édenkert névre hallgató noszvaji kisház igazi természetközeli élményt nyújt

Köztudott tény, hogy a fáknak gyógyító ereje van, nem véletlen, hogy sokan receptre írnák fel az erdei sétát azoknak, akik úgy érzik, szükségük lenne egy kis lelki töltekezésre. Ebben az erdőszéli kisházban magad mögött hagyhatod a nagyvárosi rohanást, és már pár óra után érezheted, ahogy a lelki békéd helyreáll. Az Édenkert Noszvaj névre hallgató kisház igazi természetközeli élményt nyújt luxuskivitelben olyan bekuckózós környezetben, ahol nem zavarnak a szomszédok, hiszen csak fák vesznek körbe. A saját, erdőre néző hidromasszázs káddal és infraszaunával, a nappaliban hangulatos kandallóval, a teraszon elhelyezett faszenes grillezővel igazán meghitté tehetők a befelé vagy egymásra figyelős napok, esték. Ha netán lenne kedved kitenni innen a lábad, Noszvaj és Eger temérdek látnivalót és túralehetőséget kínál, de akkor sem kell lelkifurdalást érezned, ha ezeket inkább csak akkor járod végig, amikor legközelebb visszatérsz…

Itt találod: Noszvaj, Lépcsős u. 32.

Veszprémi varázslat

Veszprém történelmi városrésze

Egy karnyújtásnyira van a hotel a történelmi városközponttól és így a veszprémi vártól

Képzelj el egy eldugott kis utcát Veszprém történelmi belvárosában, ahonnan elég belépned egy ajtón, és máris mediterrán hangulatú étteremben és szállodában találod magad! Az Oliva Hotel és Étterem igazán családias légkörű, meghitt szálloda, ahova bármely évszakban érdemes ellátogatni. Klassz választás Veszprém azoknak, akik összebújós romantikázásra vágynak, ahogy azoknak is, akik gyerekekkel szeretnének kiruccanni egy kicsit. Bár csak egy karnyújtásnyira van a hotel a történelmi városközponttól és így a veszprémi vártól is, a mediterrán hangulatú szobák igazán csendesek. A szállodához tartozó étterem étlapja olyan különleges fogásokat kínál, mint a sütőtökös vadraguleves, a kávés-BBQ burger (ami húsmentes változatban is kérhető!) karamellizált hagymával, hasábburgonyával vagy a házi almás pite, bourbon vaníliahabbal és szilvakrémmel. A gyerekmenü is igazán pazarnak ígérkezik, így tulajdonképpen nem is lehet rosszul választani. Ha az ottalvás nem szerepel a tervek között, az éttermet mindenképp érdemes útba ejteni, ha Veszprémben jársz!

Itt találod: Veszprém, Buhim u. 14-16.

Dolomiti Village, ahol átölelnek a hegyek

Dolomiti Village

Látod ott középen a fára épült házikót?

Ha messzebbre is elmerészkedsz otthonról, az olasz Dolomitok szívében rátalálhatsz arra a helyre, ahol a nyugalom lakik. Magas fák és télen havas hegycsúcsok tarkítják a tájat, bárhova nézel. A fából készült, alpesi stílusban épült házikók felejthetetlen élményekkel ajándékoznak meg akkor is, ha semmit nem csinálsz egész ittléted alatt, csak csendben lógatod a lábad. Ha viszont inkább aktív pihenésre vágysz, kihasználhatod, hogy mindössze 2 km-re található a Zoncolan sípálya, és több olyan hegyi falucska, ahol máig életben tartják a régi tradíciókat. „A nálunk töltött vakáció olyan, mint egy erdei kaland. Meleg színekkel, faillattal és otthonos hangulattal várjuk az ide érkezőket” – írják a Dolomiti Village-ről, ahol ha szerencsés vagy, még egy fára épült házban is megszállhatsz, igaz, ennek a foglalásához gyorsnak kell lenned, mert egész évben kelendő.

Itt találod: Comeglians (Olaszország), Fraz. Povolaro 48.

Ha pedig itt jársz, haza is viheted a Dolomitok kincseit: a Dolomia kozmetikumok a tudomány és a természetes szépség iránti elkötelezettség összefonódásából születtek, ma pedig már az arc- és hajápolók, illetve dekorkozmetikumok széles választékát kínálják. Magas minőségű, a Dolomitok természeti kincseihez kötődő alapanyagokból készült termékeik tökéletesek azoknak, akik tudatosan keresik a különleges, mégsem túlárazott kozmetikumokat.

dolomia

A Dolomia termékek tápláló, hidratáló, bőrvédő és fiatalító hatásuk mellett egészségtől ragyogóvá teszik a bőrt, legújabb, az anti-aging szérumból, arckrémből és szemkörnyékápolóból álló Rose Theraphy termékcsaládjuk innovatív fitokozmetikumokkal teszik boldoggá a bőrt. Ennek alapját (és semmihez sem fogható, mesés illatát) a friss rózsahajtásokból nyert kivonat adja.

Ezt olvastad már?