Inspiráló nők, akik megmutatják a biztonságban rejlő erőt

2023. március 21.
Megbízni másokban, segítséget kérni, vállalni önmagunkat. A külső és belső biztonság megteremtésében óriási erő rejlik: pontosan ezt bizonyítja az a három nagyszerű nő, aki a Volvo új kampányának arca lett.

Férfiközpontú társadalmunkban az erőt leginkább a férfiakkal azonosítjuk, és főképp a nyers, fizikai erő megnyilvánulásaira gondolunk, amikor beszélünk róla. Néha azonban nagyobb erő van az alázatban, a segítségkérésben, a biztonságérzet megteremtésében. Az alábbi három nő épp ezt mutatja meg: tisztában vannak vele, hogy erejük, tehetségük és hangjuk kibontakoztatásához először biztonságban kell érezniük magukat, hiszen minden élőlény számára ez a boldog és eredményes élet alapfeltétele.

Sky Brown – Világrekorder négy keréken

Még csak idén nyáron tölti be 15. életévet, de a sport világában már mindenki ismeri a nevét. A brit-japán származású Sky Brown a világ legfiatalabb professzionális gördeszkása, mellesleg profi szörfös és táncbajnok is. 2020-ban már Nagy-Britanniát képviselte a nyári olimpián, ahol a női „park” gördeszka versenyszámban mindössze 13 évesen bronzérmet szerzett, és már az idén februárban megrendezett World Skateboarding Championship bajnokságot is megnyerte szintén park kategóriában. A tehetséges fiatal lány a legfiatalabb sportoló, aki már azzal is  büszkélkedhet, hogy szponzort is szerzett magának. Sky-nak nincsen profi edzője, a legtöbb tizenéveshez hasonlóan a YouTube-ról leste el a látványos gördeszkás trükköket. És bár sportkarrierjét illetően már meglehetősen tapasztaltnak számít, Sky valójában még mindig egy fiatal lány, akit leginkább szerető, biztonságos hátországot nyújtó családja – szülei mellett kishúga, Ocean – segít és motivál elképesztő sikerei elérésére.

 

Liu Csiking – Feltétlen bizalommal

Talán meglepőnek tűnik, de néha az egyéni sportokban is csapatmunkára van szükség a siker eléréséhez. A kínai Liu Csiking profi futó, aki egyáltalán nem lát, így a versenyek teljesítéséhez egy speciális kísérőre van szüksége. A lehető legszabadabb mozgás érdekében a sportolót és a kísérőt egy rövid, két oldalán egy-egy fogantyúval ellátott kötél köti össze, melyet ellentétes kezükben fognak egymás mellett haladva. Ahhoz, hogy a sportoló jó eredményt érhessen el nem elég a kísérőnek is a maximumot nyújtania, de a mély, feltétel nélküli bizalom is elengedhetetlen köztük. Liu Csiking számára ez a társ Xu Donglin, aki 2013 óta edz együtt Liuval: 2016-ban a riói olimpián két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet vittek haza. 2020-ban egyáltalán nem voltak biztosak benne, hogy meg tudják ismételni a bravúrt, ugyanis mindketten súlyos sérülésekkel a hátuk mögött versenyeztek, végül azonban itt is sikerült a dobogó tetejére állniuk. Az eseményen készült fotó, melyen Donglin nevetve emeli a magasba Liut, valószínűleg mindent elmond a bizalom elsöprő erejéről.

Promóció