A hüvelygomba keserítette meg a második nászutunkat (x)

2023. június 01.
Mindannyian vágyunk néha egy romantikus kiruccanásra, egy kis luxuspihenésre, hogy a szerelmünkkel az oldalunkon testileg és lelkileg is feltöltekezzünk. Nos, pont egy ilyen utazásra indultam a férjemmel, ami végül fájdalmasan balul sült el.
A hüvelygomba keserítette meg a második nászutunkat

Mostanra megtanultam, hogy az életben a dolgok nem mindig történnek a tervek szerint, és néha olyan kellemetlen helyzetekbe kerülünk, amelyeket nem tudunk megakadályozni, bármennyire szeretnénk is. Egy ilyen kellemetlen helyzetet éltem át néhány héttel ezelőtt.

Minden vágyam teljesült, amikor a 10 éves évfordulónkon a férjem egy meglepetés luxusutazással lepett meg. Rettenetesen boldog voltam. Már régóta szerettem volna elutazni egy egzotikus szigetre, és végre itt volt az alkalom, hogy ezt az élményt közösen átélhessük. Az utazást a párom „last minute” szervezte meg, és már csak egy hetünk volt hátra az indulásig. Ez egyrészt jó volt, így legalább nem kellett sokáig várnom a nagy napra, viszont a munkahelyemen éppen egy nagyon húzós időszakom volt. Ahhoz, hogy szabadságot tudjak kivenni, mindennap túlóráznom kellett. 

A nyaralás előtti héten szinte alig aludtam a sok munkától, de próbáltam nem csüggedni, csak a cél lebegett a szemeim előtt. Végül eljött a nagy nap, és repülőre szálltunk a párommal. Minden vágyam az volt, hogy végre csobbanhassak a tenger hűs hullámaiban… Ám alig, hogy megérkeztünk, másnap reggel egy nagyon is ismerős és kellemetlen érzésre ébredtem: viszketett, égett odalent, miközben a hüvelyfolyásom fehérré, túrós állagúvá vált. Ez bizony a fránya hüvelygomba. Azonnal pánikba estem. Miért éppen most? Miért pont életünk legszebb utazásán kell ennek történnie? Már éppen a teljes idegösszeomlás szélére kerültem, amikor hirtelen bevillant valami, egy kis reménysugár: emlékeztem rá, hogy – tanulva a múlt hibáiból – a neszesszeremben mindig van egy doboz vény nélkül kapható, kifejezetten hüvelygomba kiegészítő kezelésére alkalmas készítmény. Azonnal el is kezdtem használni, miközben a kíváncsiságtól fűtve a telefonomon rákerestem, hogy vajon mitől is alakulhatott ki nálam éppen most ez a fertőzés.

A stressz és a hüvelygomba

A kiváltó tényezőket olvasva azonnal megakadt a szemem egy szón: stressz. Valószínűleg az utazást megelőző rendkívül stresszes munkahetem lehetett a ludas. A stressz többféleképpen hat az emberre, egyebek között hormonokat is felszabadít a szervezetben – a női szervezet pedig különösen érzékeny a hormonális változásokra. A konstans idegeskedés hatására felborulhatott a hüvelyem mikrobiológiai egyensúlya, és így el tudtak szaporodni és fertőzést tudtak okozni azok a gombák, amelyek egyébként is jelen vannak a hüvelyünkben, de normál körülmények között nem okoznak gondot.

Szerencse a szerencsétlenségemben, hogy a kéthetes nyaralásunknak csak az elejét csúfította el a hüvelyfertőzésem. Mivel idejekorán elkezdtem magam kezelni a vény nélkül kapható készítménnyel, a következő héten már valóban ki tudtuk élvezni a második nászutunkat.

Micovag Plus

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Getty Images

Promóció