A fényvédelem új dimenziója

2023. június 13.
A nyár közeledtével nem lehet eléggé hangsúlyozni a bőr UV-sugárzás elleni védelmének fontosságát. A világos bőr könnyebben leég, de a barnább bőrtónusúak sem napozhatnak felhőtlenül, hiszen nem a napégés az egyetlen káros következmény, amitől tartani kell.

Évről évre egyre erősebb UV-sugárzást tapasztalunk, védelem nélkül nyáron akár negyed óra alatt is leéghet a bőrünk. A leégés mellett hosszú távú következményekkel is számolnunk kell, hiszen az UV-sugárzás DNS-károsító és szabadgyök-képző hatása miatt a sejtek roncsolódnak, megváltozik a bőr szerkezete, kiszárad és csökken az ellenálló képessége, emiatt megnő a rosszindulatú bőrelváltozások kockázata.

A fényvédelem rendkívül fontos!

A lakosság többsége fényérzékenységre alacsony kockázatot hordozó bőrtípusú, mégis relatíve magas a bőrdaganatok előfordulásának gyakorisága. A világos bőrűek, akiknek sok anyajegyük van, a szeplősök, a kék szeműek, a szőke és a vörös hajúak tartoznak a rizikócsoportba, de a gyakori gyermekkori leégés is növeli a kockázatot.

Gyógyszeripari fejlesztésnek köszönhetően már nem csak krémekkel védekezhetünk a napsugárzás okozta leégés és bőrkárosodás ellen. Az új fejlesztésű komplexet, a Dermawill® étrend-kiegészítő kapszulát klinikai körülmények között is tesztelték. A bőrben az UV-fénnyel való besugárzás hatására kialakuló gyulladás, bőrvörösség, leégés mértékét vizsgálták.

Az új bőrvédő komplex kapszulával a fejlesztőknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az egyre gyakoribb bőrkárosodást, különösen azoknál, akik erre fokozottan érzékenyek, például a világos bőrűeknél, foltosodásra hajlamosaknál, fényérzékenyítő gyógyszereket szedőknél vagy azoknál, akik genetikai okok, illetve egyéb bőrproblémák miatt könnyen leégnek.

A készítménnyel mindenkinek lehetősége lehet, hogy ne maradjon ki a szabadban tölthető élményekből, a nyár örömeiből, a vízparti labdázásból, a családdal, barátokkal együtt töltött vitorlázásból vagy ha épp egy forró nyári napon szeretné körbekerékpározni a Balatont.

A Dermawill® bőrvédő komplex kapszula természetesen nem csak az érzékeny bőrűeknek javasolt, az UV-sugaraknak mindannyian ki vagyunk téve és azok szabadgyök-képző, DNS-károsító hatása kivétel nélkül mindenkit érinthet, például azokat, akik munkájuk miatt több időt töltenek a szabadban.

A kapszula összetételében szerepelnek erős antioxidánsok, melyeket már régóta alkalmaznak a bőr épségének, szépségének fenntartására, ilyen összetevők pl. az E-vitamin, a lutein, a zeaxanthin és a koenzim-Q10.

A legújabb kutatásoknak köszönhetően a kapszulában egy új, különleges összetevő, az erőteljes fényvédő hatású Polypodium leucotomos kivonat is megtalálható. A közép- és dél-amerikai páfrányfélét az ott élők évszázadok óta alkalmazzák a bőrproblémák kezelésére.

A Dermawill® kapszula Magyarországon egyedülálló, szájon át szedhető fotoprotektív hatású étrend-kiegészítő, amely bárki számára elérhető a gyógyszertárakban és a goodwill.hu weboldalon.

Promóció