Hugh Jackman bőrrákja miatt két biopszián esett át, kötéssel az orrán jelentkezett be

2023. április 04.
A bazálsejtes karcinómában szenvedő színész kötéssel az orrán jelentkezett be Instagramján, hogy arra kérje követőit, viseljenek fényvédőt.
Hugh Jackman bőrrákja miatt két biopszián esett át, kötéssel az orrán jelentkezett be

„Két biopsziát csináltak nálam” – mondta Hugh Jackman, aki régóta nyíltan beszél a bazálsejtes karcinómával, a bőrrák leggyakoribb formájával kapcsolatos tapasztalatairól.

Az 54 éves Golden Globe-díjas színész, akit többször is kezelték a betegséggel, a legutóbbi biopsziája (sejtek vagy bőrszövet eltávolítása vizsgálati célból – a szerk.) után kötéssel az orrán most arra kérte 31,1 millió követőjét, hogy mindig viseljenek fényvédőt.

„Szóval azt akartam, hogy tőlem halld, hátha valaki meglát az utcán, vagy bármi más. Most csináltak két biopsziát. Éppen most mentem el a fantasztikus orvosomhoz, Dr. Ironhoz. Csak apró dolgokat látott, szerinte lehet bazálsejtes karcinóma, vagy nem. Nem tudja” – fogalmazott a színész.

„Két-három napon belül megtudom, és rögtön értesítelek titeket. Csak hogy emlékeztesselek titeket, a bazálsejtes karcinóma – a bőrrákok világában – a legkevésbé veszélyes az összes közül” – tette hozzá Jackman.

A színész a videóban a napvédelem fontosságára is felhívta a nézők figyelmét: „Kérlek titeket, viseljetek fényvédőt. Egyszerűen nem éri meg. Bármennyire is szeretnél barnulni, bízz bennem… Ez mind 25 évvel ezelőtt történt és most jön ki.”

A Skin Cancer Foundation szerint a bazálsejtes karcinóma a bőrrák leggyakoribb formája, amelyet a bazális sejtek rendellenes, kontrollállatlan növekedése okoz, de korai kezelés esetén általában gyógyítható.

Jackmannek először 2013-ban távolítottak el egy rákos bőrfelületet az orráról, miután felesége, Deborra Lee-Furness arra kérte, hogy menjen el egy bőrgyógyászhoz.  A sztárnak a 2014-es X-Men: Az eljövendő múlt napjai forgatásán hívta fel a figyelmét egy sminkes a bőrvédelem fontosságára, azóta pedig háromhavonta elmegy ellenőrzésre.

Forrás: People, Fotó: Getty Images