7 dolog, amit egy tapasztalt nő másképp csinál (x)

2023. október 02.
Sokan mondják, hogy az élet idővel bölcsebbé tesz bennünket – nos, ezt én is így gondolom. Az évek során rengeteg olyan értékes tapasztalatot szereztem, amit mindig szívesen osztok meg a fiatalabb generációval.
7 dolog, amit egy tapasztalt nő másképp csinál

Amikor 25 éves voltam, azt hittem, hogy már mindent tudok az életről. Úgy éreztem, megtaláltam a világ összes válaszát, és hogy bármit könnyedén el tudok érni. Ám ahogy teltek az évek, és egyre több tapasztalatot – no meg pofont – szereztem, rájöttem, mennyi mindennel nem vagyok még tisztában. A házasság, a szülés, a munka és az egyéb kihívások megtanítottak nekem néhány fontos dolgot, amelyeket mostanra életem aranyszabályaiként kezelek. Ezek segítettek nekem abban, hogy jobban érezzem magam a bőrömben, és kevesebbet stresszeljek a mindennapokon.

Lássuk, mik ezek!

Nem félek segítséget kérni

Amikor fiatalabb voltam, azt hittem, mindent egyedül kell megoldanom. Idővel rájöttem, hogy ez nem igaz. Lehet, hogy erős és független vagyok, de néha szükségem van segítségre. Nem szégyellem bevallani, ha valamiben nem vagyok jó, vagy ha segítségre van szükségem. Amikor segítséget kérek, az nem azt jelenti, hogy gyenge vagyok, hanem azt, hogy bölcs.

Nem ítélkezek mások felett

Amikor fiatalabb voltam, azt hittem, hogy mindenkit meg kell értenem és el kell fogadnom. De idővel rájöttem, hogy ez nem lehetséges. Vannak olyan emberek, akikkel nem tudok azonosulni, és akiknek az értékeit nem osztom. De ez nem azt jelenti, hogy rosszak lennének. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, és a saját életét élni. Nem fogok ítélkezni mások felett, mert ez nem segítene senkinek.

Megválogatom a partnereimet

Fiatalon úgy érezhetjük, sebezhetetlenek vagyunk, és teketóriázás nélkül vágunk bele minden izgalmas kalandba. Bevallom, volt egy időszak az életemben, amikor gondolkodás nélkül ugrottam az egyik románcból a másikba. Ennek következményeit aztán a saját bőrömön éreztem meg: a gyakori partnercsere miatt többször is megtapasztaltam a bakteriális hüvelyfertőzés kínzó tüneteit.

Szex közben is kiállok magamért

Az évek során azt is megtanultam, hogy szex közben is nagyon fontos a kommunikáció – és hogy igenis merjem elmondani, ha valami kényelmetlen a számomra. Szingli anyukaként, ha új kapcsolatba kezdek, ma már elképzelhetetlen számomra, hogy óvszer nélkül szexeljek a partneremmel. Kellemetlen tapasztalatok árán tanultam meg, hogy a hüvelybe kerülő sperma megváltoztathatja a hüvely környezetét, ami kedvezhet az olyan kínzó fertőzések kialakulásának, mint amilyen a bakteriális vaginózis.

Igyekszem rugalmas lenni

Az élet tele van váratlan helyzetekkel és kihívásokkal. Nem mindig tudod előre megtervezni minden lépésedet. Néha muszáj alkalmazkodnod a változó körülményekhez, és improvizálnod. Ma már nem ragaszkodom mereven az elképzeléseimhez vagy a rutinomhoz. Nyitott vagyok az új lehetőségekre és tapasztalatokra. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna, nem keseredem el. Inkább próbálom megkeresni a tanulságot vagy a pozitív oldalát.

Tudom, hogy a szex fontos, de nem minden

Fiatalabb koromban könnyen lehetett befolyásolni – akár a szex terén is. Belementem olyan dolgokba, amik nekem nem igazán voltak az ínyemre, csak azért, hogy ne okozzak csalódást a partneremnek. Volt olyan kapcsolatom, ami gyakorlatilag csak szexből állt, egyéb módon képtelenek voltunk kapcsolódni egymáshoz. A felfokozott szexuális aktivitás végül rányomta a bélyegét az intim egészségemre, és emiatt is rendszeresen kellett megküzdenem a bakteriális hüvelyfertőzéssel.

Nem félek önmagam lenni

Ez talán a legnehezebb, de egyben a legfontosabb dolog is. Ne próbálj meg másnak látszani, mint aki vagy. Ne hagyd, hogy mások elvárásai vagy ítéletei befolyásolják a döntéseidet vagy a viselkedésedet. Ne félj kimondani a véleményedet vagy kiállni az érdekeidért. Ne tagadd le az érzéseidet vagy a vágyaidat. Légy hű önmagadhoz és az értékeidhez. Légy büszke arra, hogy ki vagy és hogy mit értél el. Légy boldog!

A hármas hatású Vitagyn C hüvelykrém segít a hüvelyflóra helyreállításában

Vitagyn C hüvelykrém bakteriális vaginózis megelőzésére és kiegészítő kezelésére szolgáló orvostechnikai eszköz. A hármas hatású hüvelykrém C-vitamin és tejsavtartalmának köszönhetően (1) helyreállítja a hüvely élettani pH-értékét, ezzel (2) gátolja a kórokozók szaporodását, a maltodextrin nevű összetevője (3) táplálja a szervezet saját Lactobacillus-flóráját, így segít a hüvelyflóra helyreállításában. A C-vitamin közismerten kiváló immunerősítő és antioxidáns. A Vitagyn C hüvelykrém a kezelőorvossal egyeztetve várandósság és szoptatás alatt is használható.

vitagyn

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz/Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Getty Images

Promóció