Tökéletes útitárs a rohanó mindennapokban: ASUS Zenbook S 13 OLED

2023. szeptember 11.
Az ASUS Zenbook S 13 OLED mindössze 1cm vékony és alig 1kg, mégis lenyűgöző OLED kijelzővel, modern hardverrel és igen komoly fenntarthatósági megoldásokkal érkezett meg hazánkba. Ehhez teljesen újragondolt formavilágra, kiemelkedő mérnöki munkára és innovatív megközelítésre volt szükség, ami az első kézhezvételkor át is járja a felhasználókat.

Fenntartható tökéletesség

Az ASUS régóta elkötelezett egy fenntarthatóbb jövő mellett, a piacon igazi mércének számító Zenbook modellek tervezésénél pedig már évek óta a legfontosabb kritériumok között szerepel a természet és a technológia egyensúlyának megtalálása. A Zenbook S 13 OLED esetében számos ponton sikerült ezt bizonyítani, hiszen a fedlap egy különleges eljárásnak köszönhetően kapja meg egyedi színeit, a laptop többi eleme rengeteg újrahasznosított anyagot használ és a csomagolásnál is figyeltek annak múltjára és jövőjére. A korábbi Zenbook modellekből már ismert éjkék (Ponder Blue) mellett bazaltszürke (Basalt Gray) színben érhető el a laptop, ezeket a különleges színeket pedig egy olyan eljárással készítik, mely nem igényli erős savak, nehézfémek vagy szerves vegyületek használatát.

A műanyag elemek többsége az újrahasznosítást megelőzően óceáni vagy fogyasztói hulladék volt, az alumínium elemeknél pedig szintén újrahasznosított forrásokra törekedtek a mérnökök. A csomagolás felelősségteljesen kezelt erdőkből és ellenőrzött forrásból származó alapanyagból készült és teljes mértékben újrahasznosítható, valamint egy praktikus laptopállvánnyá is alakítható. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy a Zenbook S 13 OLED a valaha készült legkörnyezetbarátabb Zenbook és a fenntartható technológia remek példája. Mindezek azonban az anyaghasználatban és a minőségben nem járnak kompromisszummal, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy megfelel a csak számos komoly követelmény teljesítésével elérhető amerikai MIL-STD-810H katonai szabványnak.

Határtalan szórakozás

A lenyűgöző színeket garantáló OLED kijelző páratlan vizuális élményt kínál a tartalomfogyasztáshoz, munka közben pedig védi a szemünk egészségét, hiszen ez a technológia az átlagos kijelzőkhöz képest sokkal kevesebb káros kék fényt bocsát ki. A Zenbook S 13 OLED sokoldalúságát a vékony és könnyű kialakítás mellett az elődeinél hatékonyabb és erősebb, 13. generációs Intel® Core™ i7-es processzor garantálja. Az általános feladatok mellett a képek szerkesztése és a könnyedebb játékmenetek sem okoznak neki gondot, így a Zenbook S 13 OLED egy igazán sokoldalú társ.

Az akár 14 órás üzemidő mellett bőven jut idő a munkára és a szórakozásra is, a gyorstöltés funkcióval pedig 49 perc alatt egészen 70%-ig tölthető a laptop, így mindig számíthatunk rá. A mindössze 1 cm vékony készülékház a csatlakozók terén sem jelent kompromisszumot, hiszen a sokoldalú Thunderbolt 4-es USB-C mellett klasszikus audio, HDMI és USB-A portokat is találunk a gépen. A könnyű és biztonságos bejelentkezésről a Windows Hellót támogató Full HD-s webkamera gondoskodik, a magyar nyelvű háttérvilágításos billentyűzeten pedig a nap bármely szakaszában kényelmes és pontos a gépelés.

Az ultravékony és szuperkönnyű Zenbook S 13 OLED nem csupán megkönnyíti, de emlékezetesebbé is teszi a mindennapokat.

Promóció