A fogamzásgátló tette tönkre a romantikus hétvégét (x)

2023. október 02.
A legbombabiztosabb tervet is felülírhatja a hüvelygomba – főleg, ha gyógyszermellékhatásként jelentkezik.
A fogamzásgátló tette tönkre a romantikus hétvégét (x)

Két gyönyörű gyerekem van: egy ötéves kisfiú és egy két és fél éves kislány. Rajongok értük, de egyelőre nem szeretnék nekik kistestvért. Most nem vágyom újabb várandósságra, szülésre, pelenkázásra, éjszakázásra. A férjemre viszont annál inkább, és arra, hogy újra kívánatos nőnek érezzem magam, hiszen még fiatalok vagyunk, alig hagytuk el a harmincat.

Sokat beszélgettünk a férjemmel, és úgy döntöttünk, hogy így pontosan elegen leszünk, ezért felkerestem a nőgyógyászomat, és fogamzásgátló tablettát kezdtem szedni. Ez tűnt a legbiztonságosabbnak és a legegyszerűbbnek. Bevallom, csak futólag olvastam el a betegtájékoztatót, pedig, ha jobban elmélyülök benne, lehet, hogy mégis inkább más módszert választok.

Kellemetlen meglepetés a romantikus hétvége előtt

Elhatároztuk, hogy amint lehet, lepasszoljuk a gyerekeket, és elmegyünk egy igazi, romantikus hétvégére a hegyekbe. Találtunk egy eszményi, eldugott szerelmi fészket, amelyet pont úgy építettek meg, hogy a lombok ölelésében legfeljebb a kíváncsi mókusok lesnek be az ablakon, minden más a pár örömét és kényelmét szolgálja. Jakuzzi, szauna, csend, erdő – nekünk csak a habzóbort és a forró hangulatot kell vinni.

Boldogan készültem a várva várt hétvégére, oda azonban igencsak rögös út vezetett. Ugyanis az indulás előtti péntek reggel rögös-darabos, túrószerű hüvelyfolyásom lett, amit rettentő erős viszketés kísért. Majdnem felrobbantam a dühtől. Hüvelygomba, pont most?! Nem lehet velem ennyire kegyetlen a sors! A foglalást már nem mondhattuk le, de el sem tudtam képzelni, hogyan fogom kibírni a vendégházban ezekkel a kínzó panaszokkal.

Micovag Plus: a kínzó panaszok enyhítésére

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Sírva hívtam fel anyámat, aki elsőre azt hitte, a gyerekekkel van valami baj. Megnyugtattam, hogy ez esetben az ő gyerekével történt valami, és segítsen: mi a csudát csináljak? Anyám szerencsére higgadt ember, mondta, hogy vegyek a gyógyszertárban Micovag Plus hüvelykúpot, hogy legalább a viszketéssel ne kelljen küzdenem, amíg a hétvége után eljutok orvoshoz. A vény nélkül kapható, komplex összetételű Micovag Plus enyhíti a hüvelygomba okozta panaszokat: egyik összetevője, a nyugtató, gyulladáscsökkentő hatásáról közismert kamillából származó bizabolol révén csillapítja a kellemetlen viszketést és az égő érzést. Ezen felül tejsavtartalmának köszönhetően helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, ami hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése és szaporodása ellen. Az összebújásnak persze így is lőttek, de a panaszaim tényleg enyhültek.

Így derült ki, mi okozta a hüvelygombát

Egy dolgot továbbra sem értettem: hogyan? Hogyan lesz valakinek a semmiből hüvelygombája? Ezt már az orvos magyarázta el az egyébként még így is szépre és meghittre sikerült hétvége után. Nálam a fogamzásgátló mellékhatása volt, hogy megváltozott a hüvelyflórám egyensúlya, és el tudott szaporodni a hüvelyemben normális esetben is jelen lévő Candida. Hogy legközelebb ne érjen ilyen kellemetlen meglepetés, kikértem a nőgyógyászom véleményét. Elmondta, hogy mindegyik orális fogamzásgátló tabletta tartalmaz hormont, ezért az összes ilyen készítmény megnöveli a hüvelygomba megjelenésének a valószínűségét. Természetesen az alacsonyabb hormontartalmúak szedése mellett ritkábban fordulnak elő ilyen tünetek. Kértem, hogy váltsunk akkor a lehető legalacsonyabb dózisú, de még biztonságos tablettára. Azóta nem is volt hüvelygombám.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Fotó: Getty Images

Promóció