Családbarát luxus a Bükk hegység lábánál

2023. október 19.
A Bükk lábánál, a természet közelségében várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket az öt csillag superior Avalon Resort & SPA. Az Európa legjobb családi hotelének választott Avalon izgalmas őszi programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Családbarát luxus a Bükk-hegység lábánál

Csodás környezetben

Az Avalon Resort & SPA Miskolctapolca üdülőövezetében található, a Barlangfürdőtől mindössze 1 km-re. A környék csodálatos erdei környezetben, a Hejő-patak völgyében fekszik, amely páratlan élményt, valamint számos látnivalót kínál a természet szerelmeseinek. De biztosak lehetünk benne, hogy akkor sem fogunk unatkozni, ha a természetjárás helyett kizárólag a pihenésre szeretnénk összpontosítani – a szálloda körül ugyanis egy komplett élményparkot (Avalon Park) alakítottak ki, számos aktív és passzív kikapcsolódási lehetőséggel. Mi is a park falain belül tölthettük el két főre szóló kényeztető hétvégénket.

Kalandos kikapcsolódás kicsiknek és nagyobbaknak

Az Avalon Parkban végigsétálva, egy különleges erdei környezetben bukkanhatunk rá Magyarország legmodernebb elektromos gokartpályájára. A pálya körül szinte minden napszakban nagy a zsongás: míg a korlátok mögött a családtagok hajráznak, a pályán kicsik és nagyobbak száguldoznak – akár 60 km/h sebességgel is. Az Avalon Park gokartpályán minden korosztály kipróbálhatja az autóversenyzői életérzést: lehetőség van egy- és kétszemélyes gokartok bérlésére, valamint gyerekek számára külön gyerekgokartok is rendelkezésre állnak.

A gokartpálya mellett 2500 négyzetméteren terül el az egyedi, „maja” dizájnnal kialakított Maya Játszópark, ahol különböző ügyességi, mászó- és ugráló elemeken, valamint csúszdákon vezethetik le energiájukat a gyerkőcök. Rossz idő esetére a játszóparkban egy 400 négyzetméteres fedett játszóház is található, amelynek a tematikája a dzsungelhangulatot idézi.

Amíg a kicsik játszanak…

A felnőttek feltöltődnek! Nem túlzás azt mondani, hogy belépve az Avalon Resort & SPA-ba egy valódi wellnessmennyország várt ránk. Kedvünkre válogathattunk a hotelhez tartozó beltéri és kültéri medencék közül, amelyek között élménymedence, pezsgőfürdő, úszómedence és természetesen gyerekmedence is található. Jó hír, hogy még a hűvös őszi időben sem kellett fagyoskodnunk: a medencék vize ugyanis ősszel és télen is minimum 36 fokos hőmérsékletre van fűtve.

A fürdőzés mellett a szaunázás szerelmeseire is gondolnak: az Avalon wellnessközpontjában bioszauna, finn és infraszauna, sókamra és gőzkabin segítségével frissíthettük fel testünket és lelkünket. Ott tartózkodásunk alatt még egy szervezett szaunaszeánszt is lehetőségünk volt kipróbálni a szálloda különleges, erdőre néző panorámával kialakított szaunaházában. Az Avalon egyébként heti több alkalommal is kínál a vendégeinek profi szaunamester által vezetett szaunaprogramokat.

Amíg a gyerek játszik, anya pihen!

A szülők nyugodt kikapcsolódásáért a szálloda animátorai felelnek, akik különböző játékokkal, vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal és esti mesékkel teszik felejthetetlenné a gyerekek itt tartózkodását – és adnak lehetőséget a szülőknek a nyugodt feltöltődésre.

Nem is lehetett volna méltóbban megkoronázni a wellnessközpontban töltött napunkat, mint egy frissítő hátmasszázzsal. A szálloda többféle kényeztető masszázst és frissítő kezelést kínál a vendégeinek, amelyeket ​masszőrök a lehető legnagyobb szakértelemmel végeznek el.

A gasztronómia csúcsa

Felhőtlen kikapcsolódásunkat a szálloda által kínált gasztronómiai élmények tették teljessé. Az Avalon Parkban két étterem is található. Az Avalon Ristorante egy autentikus olasz étterem, amely a nápolyi hagyományoknak megfelelően készült pizzákat, házi tésztákat, grillezett steakkülönlegességeket és egyéb olasz fogásokat kínál. A prémiumszínvonalú Avalon Ristorante étterem 2023-ban Michelin-tányér elismerésben részesült, és évek óta szerepel a Dining Guide TOP100-as étteremkalauzában, valamint olyan címeket tudhat magáénak, mint a TOP 25 vidéki étterem, TOP 10 Éttermi Szervíz, TOP 10+1 Családi Étterem, TOP 10+1 Vasárnapi Ebéd díja. A The Club Avalon grill étterem az ázsiai és a hazai konyhát kedvelők mellett a street food és grill ételek szerelmeseinek is kedveskedik. A pazar belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező Ristorantéban a meghitt, romantikus hangulatot rendszeres élőzenés vacsoraestekkel biztosítják – a mi vacsoránkat akusztikus gitárjátékkal tették meghittebbé.

Halloweeni vidámság

Mára hagyománnyá vált, hogy halloween idején az Avalon Resort & SPA különleges rendezvényekkel várja a szálloda vendégeit, és a külsős látogatókat egyaránt. Nem lesz ez másképp idén sem: az október 21-i hosszú hétvégétől kezdve két héten át biztosítanak vidám vagy éppen kísérteties programokat kicsiknek és nagyoknak.

  • Elő halloween a hosszú hétvégén: október 21-22-én a Maya Játszóparkban a többi között tökfaragás, kézműves-foglalkozások, arcfestés, rémdisco, és sok más izgalmas program várja az érdeklődőket.
  • Avalon Park Halloween: október 23-tól november 5-ig a Maya Játszóparkban és a szálloda területén folytatódik a halloweeni hangulat, a többi között horrorlabirintussal, ijesztő történetekkel, töklámpás készítéssel, arcfestéssel, jelmezes felvonulással és sok más meglepetéssel.
  • Halloweeni vacsorakoncertek: október 27-től november 4-ig az Avalon Ristorante étteremben élőzenés vacsorakoncertekkel kényeztetik a vendégeket, olyan előadók közreműködésével, mint Éliás Gyula, Gájer Bálint, Kollányi Zsuzsi vagy Singh Viki.

Promóció