Ökológiai bőrápolás – a mindennapok megmentője

2023. október 11.
Ha a bőrünk védőrétege nem tudja ellátni eredeti funkcióját, kiszárad, irritálttá válik, hosszú távon könnyen kialakulhatnak gyulladások vagy komolyabb panaszok. Éppen ezért fontos, hogy a bőrünk a mindennapokban is megkapja a törődő gondoskodást.

A megfelelő bőrápolás nem csak azért fontos, hogy a bőrünk puha és üde legyen – a feladata ugyanis ennél jóval összetettebb. A bőr legfelső rétegéből és egy vízzáró rétegből álló barrier, azaz gát, ha egészséges, egyfelől csökkenti a hámon keresztüli vízvesztést, amely például az öregedésért is felel, másfelől véd a külső káros hatásoktól, amelyek aztán szárazságot, irritációt, kivörösödést, érzékenységet okozhatnak, de kialakulhatnak pattanások, ekcéma, rosacea is, illetve további bőrbetegségek. A száraz és ekcémára hajlamos bőr mindennapi ápolására ezért még több figyelmet kell fordítanunk.

A Bioderma Atoderm termékcsaládja egyedülálló megoldással hozza helyre a nagyon száraz és atópiás bőrt: biológiailag és tartósan pótolja a bőr nedvességét és helyreállítja a lipideket nélkülöző bőr természetes hidrolipidrétegét. Mindennapos használat esetén ráadásul nemcsak visszaállítja a bőr egészséges állapotát, hanem meg is előzi a későbbi problémák kialakulását.

Esti rutin két lépésben

A hosszan tartó komfortérzetet úgy érhetjük el, ha gazdagon tápláló olajtusfürdőt választunk, amely megszünteti a bőrirritációt. A Bioderma Atoderm Olajtusfürdő a száraz, nagyon száraz és irritált, érzékeny bőrre is ajánlott, textúrája révén gyengéden tisztít, egyedülálló formulájának köszönhetően pedig, amely 33 százalékban tartalmaz lipidpótló és tápláló összetevőket, enyhíti a kellemetlen feszülést és véd a külső stresszhatásoktól is. A Bioderma Skin Barrier Therapy™ szabadalmának köszönhetően a legszárazabb bőrnek is védelmet nyújt az irritációt okozó baktériumok elszaporodásával szemben. Mindezek mellett az esti rutin ideális szereplője, hiszen könnyed, enyhén illatos habja kíméletes a legérzékenyebb bőrrel is.

Az esti rutinunk lényeges része a testápolás is. A Bioderma Atoderm Intensive Balzsam egy intenzív nyugtató, bőrmegerősítő balzsam, amely viszketéscsillapító, így az irritált, atópiás, ekcémás bőrre is kiválóan alkalmazható. A növényi szteroidokat tartalmazó balzsam csillapítja a viszketést, nyugtatja a gyulladt bőrt, megbízható védelmet nyújt. Viszketéscsillapító, bőrgyógyászatilag aktív összetevőjének, a PEA-nak köszönhetően azonnal csillapítja a viszketést és csökkenti a vakarózás kényszerét. Nyugtató, tisztító összetevőkben gazdag, képes azonnal enyhíteni a bőrirritációt. Egyedülálló Lipigenium™ komplex tartalma a bőrben természetesen megtalálható biolipideket pótolja, így tartósan segíti, hogy a bőr természetes védekezőképessége visszaálljon. A szabadalmaztatott Skin Barrier Therapy™ megakadályozza a bőrszárazság kialakulásáért felelős allergének bejutását a bőrbe, emellett meggátolja a Staphylococcus aureus nevű baktérium megtapadását és elszaporodását. Mivel nem tartalmaz illatanyagot, nagyon jól tolerálható.

Az Atoderm termékeket a dermashop.hu oldalon éritek el!

Promóció