A szerkesztőség szépségkedvencei nyárra: Lampért Zsófia

2022. június 20.
Minisorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában. Ezen a héten Lampért Zsófia kolléganőnktől következik 3 szépségkedvenc, amivel a nyári időszakra melegít be.

Itt állok negyven évesen, zakatol a klimax, a bőröm pedig olyan dolgokat csinál, amikről sosem gondoltam volna, hogy velem megtörténhetnek. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy nyáron nem úszik zsírban az arcom, és a borsmentás arcpakolás és fekete szappan helyett hidratálnom kell az arcom. Vagy éppen a lábam. Ezért az idei nyár kedvencei egyértelműen mind újdonságot jelentenek nekem is. 

Bioderma Atoderm Intensive Gél-Krém

Ha valamitől irtózom a kánikulában, az a zsíros, krémes érzés testápolózás (vagy akár naptejezés) után, ami ráül a bőrömre, megfojt és kenődik, ragad mindenre. A Bioderma géles-krémes testápolója viszont ennek az ellenkezőjét tudja. 

Az atópiás dermatitiszt eddig csak a gyerekeim bőréről ismertem, a januári covid-fertőzés után viszont – valószínűleg a középkorúsággal együtt járó vízhiánnyal kombinálva – nálam is felütötte a fejét, és még a napsütés mellett is elő-előjön. Egyszerűen muszáj kennem a lábam, ha nem akarok foltokat. A Bioderma Atoderm Intensive Gél-Krém viszont nem csak segít kordában tartani a kiszáradást és kipirosodást, de ami igazi főnyeremény a harminc fokok közepén: hűsít és villámgyorsan beszívódik! 

szerkesztoseg-szepsegkedvenc-nyar

Indeed Labs Me-NO-Pause hidratáló krém

Ahogy a lábamon és karomon, úgy az arcomon sem a hidratálás, hanem a zsírtalanítás és mattítás volt a fő szempont eddig. Mivel szükségem sem volt hidratálókra és egyébként is lusta vagyok ahhoz, hogy mindenféle kencéket kipróbáljak és gyűjtsek, így egyértelműen vaktában, a szimpátia alapján választok arckrémet. Új hobbiként fogom fel, és amikor ilyen nevű hidratálókba szaladok bele, mit a Me-NO-Pause, még élvezem is a feladatot! Nem tudtam nem kipróbálni ezt a krémet, és nem bántam meg, hogy név alapján választottam. Könnyű, nem zsírosít, és a hialuronsav-szérummal elkeverve tökéletes esti hidratáló. 

szerkesztoseg-szepsegkedvenc-nyar

The Body Shop Refreshing Passionfruit testpermet

A maracuja az egyik kedvenc egzotikus gyümölcsöm, így a The Body Shop frissítő testpermetének köszönhetően én egész nyáron passiógyümölcs illatban úszok majd. A vegán testpermet frissítő és üdítő élmény, különösen ha nem kívánjuk a nehéz parfümöket és súlyos illatokat a hőségben.

szerkesztoseg-szepsegkedvenc-nyar

Fotó: The Body Shop, Neila Care, Bioderma

Olvass tovább!