Rovarhotelekkel is védjük a környezetet!

2023. november 23.
Számunkra, az ALDI számára kiemelten fontos, hogy egyre többet tegyünk környezetünk védelméért, csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, vigyázzunk a minket körülölelő világra. Elkötelezett munkánk fontos része, hogy rovarhoteleket adományozunk és telepítünk iskoláknál, köztereken és parkokban. A rovarok léte a biológiai sokszínűség kulcsa, elengedhetetlen az egészséges ökoszisztéma fenntartásához, azaz az ő jóllétük a mi létünk alapja.
Rovarhotelekkel is védjük a környezetet!

Mi is az a rovarhotel?

A rovarhotelek olyan – vegyes anyagokból készített – fészkek, amelyek biztonságot és védelmet nyújtanak a mezők, erdők, kertek kicsit otthontalan rovarjai számára. A fából, kövekből, téglából, kérgekből, tobozból, mulcsból épített, száraz levelekkel, mohával, kartonnal bélelt szállodákban a rovarok átmeneti vagy akár állandó otthonra lelhetnek. A rovarhotel felállítása nincs évszakhoz kötve, tavasszal is nagyon fontos, hogy legyen helyük pihenni, családot alapítani, de ősz végén és tél elején is érdemes telepíteni a kert végében egy-egy rovarszállást, hiszen sok rovarnak van szüksége háborítatlan otthonra a téli hibernáció idejére.

Rovarhotelekkel is védjük a környezetet!

Kik költöznek be a rovarhotelekbe?

A lakók közt megtalálhatók a pillangók, a zöldfátyolkák, vagy épp a katicák, itt lelhetnek nyugalomra a magányos mézelő méhek, poszméhek, a téli álomra készülő lepkék és a parkok, kertek megannyi hasznos, otthonra vágyó lakója.

Nemcsak védjük a környezetet, hanem edukálunk is!

Az általunk létesített hotelek nemcsak az ott élő, abban meghúzódó, menedékre lelő rovarok számára fontosak, hanem számunkra, emberek számára is. A rovarhoteljeink kialakításában, telepítésében aktívan közreműködő Sipos József okleveles növényorvos, agrármérnök különleges biológiaóráin a gyerekek megismerkedhettek azokkal a rovarokkal, akiknek érdemes hajlékot adni, és megtudhatták azt is, miért fontos, hogy a beporzó rovarok ezekben a hotelekben otthonra leljenek.

Promóció