Íme a kitűnő ajándékötlet, ha elegáns kiegészítőt keresel, de az egészségesebb szokások is fontosak

2023. november 27.
Okosóra vagy hagyományos, analóg karóra? A két irányzat sokáig élesen elkülönült egymástól, azonban úgy tűnik, ha okosórát választunk, sem kell már feltétlenül lemondanunk a hagyományos órák előnyeiről. Az intelligens technológia tökéletes harmóniában egyesül a klasszikus órák finom eleganciájával a Huawei új okosórájában, a WATCH GT 4-ben. Kitűnő ajándékötlet, ha meglepnéd magad vagy szerettedet egy stílusos kiegészítővel, ami ráadásul az egészségesebb szokások kialakításában is segíthet.

A HUAWEI WATCH GT 4 stílusosan nőies, ívelt kialakításával szinte vonzza a tekinteteket: a klasszikus órákat idéző okosóra sokoldalúan illeszkedik minden helyzethez, a munkahelyi értekezlettől kezdve az edzéseken át az elegáns vacsorákig. Az új Huawei okosóra 41 mm-es változatához fehér marhabőr szíj, ezüst fémszíj és milánói aranyszíj érhető el, ráadásul a több mint 25 ezer óralap közül alkalomhoz és szettünkhöz illően állíthatunk be egyet, így mindennap úgy érezhetjük, mintha új óra kerülne a csuklónkra.

Stílusos társ az egészség és a sportolás támogatásában

Az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában egyre fontosabb szerepet töltenek be az okoseszközök, különösképp a számos egészségfigyelő funkcióval felszerelt okosórák és okoskarkötők. Márpedig minimum 3 hónapig, de inkább fél évig szükséges odafigyelnünk, hogy az új szokásunk új rutinná váljon, és végül biztosabban ellenálljunk például az egészségtelen ételek és étkezési szokások csábításának, vagy életünk részévé váljon a rendszeres sport.

Egy okosóra egy átfogó elemzés szerint például azzal támogathat, hogy folyamatosan ösztönzi a fizikai aktivitást, elősegíti, hogy strukturáltabb formában mozogjunk, például rendszeresen eljárjunk edzeni, vagy akár csak sétálni. Emellett azzal, hogy megadunk különböző célokat, majd önellenőrzést végzünk, az óránk nagyban elősegítheti a viselkedés, végül a szokásaink megváltoztatását is. Mindezek eredményeképp az okosóra-felhasználók naponta akár 1800 lépéssel többet tesznek meg, az extra aktivitás eredményeképp pedig így több mint 1 kilogrammot is fogyhatnak öt hónap alatt.

A HUAWEI WATCH GT 4 modellben mutatkozik be a „Maradjon Fit” kalóriakezelő alkalmazás, amely figyelembe veszi az aktuális napi aktivitással elégetett kalóriákat, segítve a kalóriabevitel dinamikus kezelését, sőt, személyre szabott ajánlásokat is adhat céljainknak megfelelően. Az eszköz emellett egészségügyi funkciók terén is méltó társunk lehet. Napközben a szívritmus rendszeres ellenőrzésétől kezdve az alvás minőségének részletes elemzéséig, az okosóra mindent megtesz azért, hogy gondoskodjon rólad. Bár az okosóra nem orvostechnikai eszköz, új LED szenzortechnológiájának köszönhetően a nap 24 órájában figyeli a pulzusod, és értékes információkat adhat  a fontosabb egészségi adataidról, így a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzuselemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig, és azonnal figyelmeztet téged, ha eltérést tapasztal.

Az alvásfigyelés sem merül ki csupán az időtartam rögzítésében: a szintén megújult TruSleep™ 3.0 technológia az alvási ciklusaik rögzítése mellett képes figyelni az alvás közbeni légzést is, részletes alvásminőség-értékelést ad, és javaslatokat kínálhat a pihentetőbb alvás eléréséhez.

Rendkívül hasznos az okosóra intelligens cikluskövető funkciója is, így nem kell külön appot használni a ciklus rögzítéséhez. Ráadásul ez a megoldás a testhőmérséklet, a légzésszám és a pulzusszám adatait összesítve képes előre jelezni a ciklus első napját is, ami segíthet felkészülni a fizikai változásokra.

A sport szerelmesei számára is jó választás a WATCH GT 4: több mint 100 sportmód közül választhatnak, támogatva testmozgásuk rögzítését. Az okosóra nyitott rendszerének köszönhetően kompatibilis a Strava és a Komoot alkalmazásokkal, és a HUAWEI Egészség alkalmazásban könnyedén beállíthatóak különböző célok, amelyek mentén a program automatikusan készít edzéstervet, legyen szó fogyásról vagy gyorsabb időeredményről.

Akár egy hét használat töltés nélkül

A HUAWEI WATCH GT 4 a stílusos megjelenés és az innovatív funkciók mellett üzemidőben is kiemelkedik, így gondtalanul használhatjuk, a 41 mm-es modell esetében akár heti egy feltöltéssel. Az óra ráadásul kompatibilis iOS és Androidos telefonokkal, így platformfüggetlenül élvezheted az eszköz nyújtotta előnyöket.

További információ és elérhetőség a Huawei weboldalán található.

Amennyiben 2023. december 31-ig HUAWEI WATCH GT 4 okosórát választasz a MediaMarkt webáruházában vagy üzleteiben, csomagajánlatként Freebuds SE 2 fülhallgató is jár hozzá.

Promóció