Világregények ihlették a luxusparfümöket

2024. január 22.
Ritka összetevőket, illatolajokat és rangos francia parfümőrök összetéveszthetetlen szignatúráit rejtik a Novellista illatok üvegcséi, melyeket a klasszikus irodalom ihletett. 

A NOVELLISTA parfümmárka egy illatos könyvvel érkezik, mely speciálisan tervezett, legjobb minőségű Eau de Parfum-öket tartalmaz. Minden illatot neves grasse-i és párizsi parfümőr álmodott meg a márka számára, inspirációul pedig olyan klasszikus irodalmi művek történeteihez, helyszíneihez és atmoszféráihoz nyúltak, mint a Monte Cristo grófja, a Hamlet, A nagy Gatsby, A csalogány és a rózsa, A vadon szava vagy épp Daniel Defoe Roxana című sötét regénye. Minden egyes parfümkompozíció egy megismételhetetlen történet, mely az illatok nyelvén mesél el érzéseket és hangulatokat. Mutatjuk a kedvenceinket:

NOVELLISTA Summer Flare Eau de Parfum

Összetevők
Fejjegy: grapefruit, menta, dinnye, őszibarack
Szívjegy: arab jázmin, rózsabors, nyári virágok
Alapjegy: cédrusfa, vanília, fehér pézsma

Az illat fajtája
virágos, vizes

Az illat alkotója
Daniel Visentin francia parfümőr

Az illat összetétele
Az energiával teli grépfrút és a mentás tónusok kezdeti összefonódása a forró nyári napok frissítő szellőjére emlékeztet, amelyet a dinnye és az őszibarack kellemes illata egészít ki. Erejüket a jázmin és a nyári virágok társulása tetézi egy csipetnyi rózsaborssal. A teljes kompozíciót a bársonyos cédrusfa, az édes vanília és a leheletnyi fehér pézsma emeli tökéletes szintre.

Az illat ihletője: Daisy Miller
Henry James elbeszélése a világirodalom klasszikusai közé tartozik. A fiatal, naiv Daisy története, aki amerikaiként Európában nyaral, többek között a Genfi-tó szépséges partján és Rómában játszódik. Ez a szépség tükröződik a lenyűgöző illatkompozícióban is. Az illat úgy ragadja magával viselőjét, mint a tragikus és komikus elemeket is tartalmazó történet, amely az ártatlanság, a szerelem, a tisztelet, a hírnév és a kultúrák találkozásának témáit boncolgatja. A legtisztább, magas koncentrációjú illóolajok és megannyi ritka, természetes összetevő gondoskodik az illat exkluzivitásáról és tartósságáról. 

Novellista Summer Flare

NOVELLISTA Velvet Dusk Eau de Parfum

Összetevők
Fejjegy: bergamott, mandarin, ibolya levelek, grapefruit
Szívjegy: vetiverfű, szerecsendió, dohány
Alapjegy: pézsma, borostyán, cédrusfa

Az illat fajtája
aromás, fás

Az illat alkotója
Emilie Bouge francia parfümőr 

Az illat összetétele
Egy szokatlan illat, amelynek alapillatában a bergamott, a mandarin és a grapefruit élénk jegyei az ibolya frissességével társulnak, ahol idővel a vetiver, a szerecsendió és a dohány mély jegyei kerülnek előtérbe. Az ámbra és a pézsma lágy illata emeli tökéletességre a teljes kompozíciót, majd teremt a cédrussal harmonikus egységet.

Az illat ihletője: Hamlet
Talán senki más nem volt képes a műveiben olyan mesterien ecsetelni az élet és a halál, az erő és a gyengeség, a szerelem és a bosszú összetett kérdéseit, mint William Shakespeare. Ahogyan Hamlet története a világirodalom kortalan klasszikusa nemzedékek óta, úgy válik a NOVELLISTA VELVET DUSK is tökéletesen időtlenné. 

Velvet Dusk

Promóció