Ezeket a parfümöket vedd idén ősszel, ha nem akarod, hogy olyan illatod legyen, mint másnak

2023. szeptember 20.
Ha nem akarod, hogy ugyanolyan illatod legyen, mint mindenki másnak, akkor itt az ideje olyan niche parfümökkel megismerkedned, amikről nagy eséllyel még nem is hallottál.
niche-parfumok

A klasszikus parfümök között mindenkinek vannak örök szerelmei, legyen az egy Chanel, Dior vagy egy Guerlain-kedvenc. A széles körben elérhető parfümök világán túl azonban érdemes egy pillantást vetnünk a hagyományos parfümüzletekben, drogériákban nem kapható kisebb, független parfümházak illataira is. Az általában drágább, korlátozott mennyiségben készülő niche illatoknál nagy szerepet kap az egyediség, a minőségre és az innovációk is. Ezeknek a kisebb parfüm piaci szereplőknek egyre nő a népszerűsége, ha nem is forog közszájon a nevük.

Feltörekvő niche illatok

A brit Marie Claire szépségszerkesztője, Tori Crowther a nagy klasszikusok kereskedelmi halmazán túl térképezte fel a niche parfümök világát, és állított össze több száz kipróbált parfüm közül egy szerinte kifejezetten „hordható” listát, amelyen egészen különleges parfümmanufaktúrák niche parfüm gyöngyszemei szerepelnek. Lenyűgöző, szakszerűen kidolgozott illatok jönnek, amelyekről nagy eséllyel sem te, sem pedig a környezeted nem hallott.

Ffern

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ffern | Artisan Eau De Parfum (@ffern.co) által megosztott bejegyzés

A márka kis kiszerelést is kínál, mindent szezonális parfümök formájában, amelyek egyenesen az ajtódhoz érkeznek. Igaz, várólistára készülni kell, ahol a Ffern illatért jelentkezők az évszaknak megfelelő palack parfümöt kapnak, ami csak nekik készült. Egyedi, sokkal kevesebb hulladékot is termelő, kis szériás illatokról van itt szó. Kicsit zsákbamacskás a történet, de a szépségszerkesztői tapasztalatok szerint még nem okozott a márka csalódást.

Ruth Mastenbroek Oxford

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by R U T H M A S T E N B R O E K (@ruthmastenbroekperfume)


Összetett és megnyugtató parfümök az erőssége a brandnek, akkor válaszd, ha a világos virágok szerelmesei vagy. Ruth Mastenbroek parfümőr küldetése, hogy mindenki számára egyedi illatokat hozzon létre, és nyomot hagyjon azokban, akik egyszer megszimatolják. Az Oxford parfüm erőssége, hogy magabiztosságot és eleganciát áraszt, anélkül, hogy kiszámítható lenne. A borostyán, vanília és a jázmin garantál egy gyönyörű és különleges illattörténetet.

To The Fairest Cécile

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

To The Fairest (@tothefairestlondon) által megosztott bejegyzés


Tökéletes, ha szereted a csajos, boldog illatokat. Ez utóbbit a szépségszakértő is megerősíti, mondván, a To The Fairest márka Cécile parfümje az egyik legboldogabb parfüm, amit valaha birtokolt. Gyönyörűen ötvözi a rózsát, a bergamottot és a mandarint, az eredmény pedig egy élénk, hordható és laza illat, ami hosszan tart.

Alûstre Spectre 568 – 147

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Alûstre Official (@alustre_official)


Ultranőies illat ez a fűszeres parfümök szerelmeseinek, mindennapi bevetésre is tökéletes. Elegáns, szexi virágos jegyek is kikacsintanak belőle. Itt a fehér pézsma és a szantálfa az alapjegyek, rózsával és bergamottal kombinálva. Imádni fogjuk, ha kifejezetten nőies, önbizalomnövelő illatot keresünk.

Mizensir For Your Love

Ha a niche parfümkategórián belül keresünk alkalmi, vagy randi illatot, akkor kiemelkedő induló Mizensir alkotása. Az ikonikus Baccarat Rouge 540 illat rajongónak is bejöhet az Alberto Morillas alkotta For Your Love. Ez nem az egyetlen nagy dobása a mesternek, aki olyan klasszikusokat állított össze, mint a Gucci Bloom és a Marc Jacobs. Az „orr” a Mizensir háza táján is brillírozik, többek között éppen ezzel a ragyogó illattal, amelyet sokan Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540-éhez hasonlítottak. Igaz, játékosabb, ínyencebb, évszaktól függetlenül hordható verzióban.

Forrás: MarieClaire.co.uk Fotó: Getty Images