Dyson Airstrait – lehetséges a hajegyenesítés roncsolás nélkül? Kipróbáltuk!

2024. április 22.
Vajon a levegővel működő Dyson Airstrait valóban olyan jól ki tudja egyenesíteni a hajunkat, mint egy hagyományos hajvasaló? Leteszteltük.
dyson airstrait

Vannak, akik tökéletes hajkoronával születnek, és vannak olyanok – mint én –, akik minden reggel élet-halál harcot vívnak a tükör előtt, hogy megpróbáljanak szalonképes frizurát varázsolni maguknak. A hajam se nem szögegyenes, se nem hullámos, valahol a kettő között félúton helyezkedik el, így ahhoz, hogy relatíve rendezetten tudjak kinézni, muszáj minden reggel hajszárítóhoz és hajvasalóhoz nyúlnom. 

Ez tehát azt jelenti, hogy évek óta nem tettem ki a lábamat otthonról szárítás és vasalás nélkül – és bár a frizurámat tényleg jól el tudtam a segítségükkel készíteni, a folyamatos hőkezelés egyáltalán nem tett jó a hajam minőségének, sőt. Az egyébként is vékony szálú tincseim egyre töredezettebbé, és szárazabbá váltak. 

Régóta gondolkodtam már rajta, hogy a hajam egészsége érdekében változásra lenne szükség, de egészen mostanáig nem találtam olyan alternatívát, amivel tökéletes frizurát tudtam volna készíteni, hőkárosodás nélkül. Amikor megtudtam, hogy lehetőségem lesz tesztelni a Dyson Airstrait hajegyenesítőt, bevallom, kicsit szkeptikusan, mégis kíváncsian álltam hozzá. 

A Dyson Airstrait egy nedves és száraz hajon is használható hajvasaló, amely a hagyományos forró lemezek helyett forró levegőt használ a hajformázáshoz. A Dyson Airstrait nem kevesebbet ígér, mint hogy az erőteljes irányított légáramlás segítségével képes roncsolás nélkül kisimítani és kiegyenesíteni a hajat. 

dyson airstrait

Hogyan működik a Dyson Airstrait?

A Dyson Airstrait úgy működik, mint egy hajvasaló és hajszárító egyben, ami használható nedves és száraz hajon egyaránt. Első ránézésre úgy néz ki, mint egy teljesen hagyományos hajvasaló – kivéve, hogy kicsit talán nagyobb – ám ahelyett, hogy két forró lemez közé kellene fogni a hajtincseinket, az Airstrait a levegő erejével formáz. Tehát míg egy hagyományos hajsütővas két felforrósodott lemezt használ a haj rögzítésére és kiegyenesítésére, az Airstrait maga nem forrósodik fel. Ez már önmagában nagy előny, mivel korábban rendszeresen szereztem kisebb-nagyobb égési sérüléseket a felforrósodott hajvasalóktól. 

A Dyson Airstrait azonban egyáltalán nem forrósodott fel a használat közben, tehát még véletlenül sem tudtam volna megégetni magam. A hagyományos hajegyenesítőkkel ellentétben, amelyek akár 230 fokos hőmérsékletre is felmelegedhetnek, az Airstrait maximum 160 fokon működik, és azt is lehetővé teszi, hogy többféle hőmérséklet-beállítás között válasszunk.

Használható a Dyson Airstrait száraz és nedves hajon?

Igen, a Dyson Airstrait hajvasalót száraz és nedves hajon is használhatjuk – én reggelente, amikor rohannom kellett a munkába, általában a száraz funkciót választottam. A készülék rendkívül könnyen kezelhető, köszönhetően a rajta található kis kijelzőnek, amin nyomon tudjuk követni az aktuális beállításokat. Bekapcsolás után első lépésként ki kell választanunk, hogy száraz vagy nedves módban szeretnénk-e használni, majd ennek megfelelően lesz beállítva a hő és a légáramlás. (Nedves üzemmódban három hőfokozat áll rendelkezésünkre: 80 fok, 110 fok és 140 fok, míg száraz üzemmódban két beállítás van: 120 fok és 140 fok, illetve létezik egy boost üzemmód – 160 fok – a maximális formázási hatás érdekében.)

Miután mindent beállítottunk, nincs más hátra, mint a hajformázás – már az első használat után észrevettem, hogy az Airstrait segítségével nagyjából a felére csökkent az idő, amit a frizurám beállításával töltöttem. A Dyson Airstrait forró levegős formázása a tincseimet nemcsak egyenessé, de nagyon puhává és fényessé is tette.

Valóban kevésbé károsít a Dyson Airstrait?

A hagyományos hajegyenesítőkhöz képest a Dyson Airstrait valóban kevésbé károsítja a hajat, köszönhetően annak, hogy forró (de nem perzselő) levegőt használ a haj formázásához, ahelyett, hogy két tűzforró vas közé kellene beszorítani a tincseinket. De az is sokat jelent, hogy az Airstrait maximális hőmérséklete 160 fok, ami jelentősen alacsonyabb hőhatást jelent az átlagosnak számító 200 fokhoz képet. A Dyson Airstrait alacsonyabb hőfokkal, hajroncsolás nélkül képes tökéletesen egyenes tincseket varázsolni. 

Az egyhetes próbaidőszakom alatt végérvényesen beleszerettem a Dyson Airstrait forró levegős hajegyenesítőjébe. Most, hogy megtapasztaltam, mennyire egyszerűen és gyorsan – és persze roncsolás nélkül! – tudok magamnak tökéletes frizurát készíteni, biztosan nem fogok visszatérni a hajszárító és forró vas kettőséhez.

További részletekért kattints!

Promóció