Közel jön a Távol-Kelet

2013. november 08.
Érdekes interkulturális kérdéskör egy éven át tartó elemzésének eredményére derül fény a hétvégén: Távol van-e Távol Kelet? Az ázsiai-magyar fesztivál célja ugyanis, hogy közelebb hozza egymáshoz az országban élő ázsiaiakat és magyarokat, és bebizonyítsa, a Távol-Kelet közelebb van, mint gondolnánk.

Indonéz táncelőadás, japán taiko dob műsor, harcművészeti bemutató, ázsiai és magyar kézműves játszóház, kiállítás, teaszertartás – többek között ezekkel a programokkal vár mindenkit a Távol van-e Távol-Kelet? fesztivál november 9-én és 10-én.

A fesztivál egy egész éven át tartó programsorozat méltó lezárása, melynek célja az volt, hogy a hagyományos kultúra segítségével közelebb hozza egymáshoz az itt élő kelet-, délkelet-ázsiai és a magyar állampolgárokat.

Első lépésként interkulturális művészeti workshop-sorozatot szerveztek 2013 tavaszától októberig, amelyen az ázsiai résztvevők a magyar népművészettel ismerkedhettek meg. Utolsó lépésként a Fülöp-szigetek, Indonézia, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld és Vietnam hagyományos kultúrája mutatkozik be a magyar hagyományok mellett. A fesztiválon a látogatók játékos, kreatív formában fedezhetik fel a hasonlóságokat és a különbségeket, mindazt, ami az országhatároktól független érték.

November 9-én és 10-én tehát irány a Hagyományok Háza!