Film noir a színpadon

2014. május 07.
Börcsök Enikő haldokló maffiózóként lövöldözik, Szabó Kimmel Tamás pedig az éjszakai élet császára az Isteni műszak rendezőjének, Bodzsár Márknak W. úr üzen című Titánium díjas színdarabjában. Ma este először.

Az Isteni műszak című film rendezője, Bodzsár Márk ezúttal színdarabot írt és rendez. A Titánium 2013 Tehetségkutató Platform díjazottja, a W. úr üzen a Chandler-krimik és a film noirok világát idézi meg és groteszk humorával a pesti alvilágba kalauzolja el a nézőt.

A darab alapvetően tomboló egókról szól, és olyan képzeletbeli figurákról, akik vagy hatalmat és pénzt akarnak, vagy éppen szerelmet, és ezekhez a célokhoz görcsösen ragaszkodnak. Mindannyiunk nagy szerencséje, hogy csak az előadás világában léteznek.

A parádés szereposztásban Börcsök Enikőt, Rába Rolandot, Szabó Kimmel Tamást, Ötvös Andrást, Stork Natasát és Szabó Emíliát láthatjuk. Az újgenerációs maffiafőnököt alakító Szabó Kimmel Tamás, aki először dolgozik Bodzsár Márkkal, nagyon élvezi a próbákat. Örül, hogy a színészek ötleteit is használja a rendező, mert így egyenrangú félként egymásból is tudnak építkezni, és azt reméli, ettől még hitelesebb lesz az előadás. A haldokló maffiafőnököt alakító Börcsök Enikő pedig kifejezetten élvezi azt a különös helyzetet, hogy egy komplett fegyverarzenállal lövöldözhet.
W.úr üzenetével május 7-én, 14-én és 29-én találkozhatunk az Átrium Film-Színházban.