Szentivánéjjel bármi megtörténhet

2015. február 14.
A Hályogkovács Alkalmi Társulás augusztusi zsámbéki előadásai után újra megpróbálja levenni a terhet a nézők válláról, átvállalva a játékot. Vagy majdnem...

Szent Iván éjjelén bármi megtörténhet. Felfeslenek civilizált tartásunk gyenge fércei. Szerelem, varázslat, félve akart érzések, tétova vágyak, testi vonzalmak, diákos és dacos hevület. Február 14-én, szombaton W. Pluhár Attila rendezésében nézhetjük meg Csépai Eszter, Hollai-Heiser Anna, Levko Esztella, Wessely Zsófia Anna, Gaál Attila Csaba és Tóth János Gergely főszereplésével a Szentivánéjjel című darabot a 8. kerületi Patyolatban.

Shakespeare Szentivánéji álom című darabja az író leggyakrabban játszott vígjátéka. Ne is foglalkozzunk hát most a biztos alappal. Foglalkozzunk kicsit egymással, a szabad játék lehetőségével.
Az előadás szabadságot és ugyanakkor biztonságot nyújt. Nem analizál, csak keres. Mások élik meg bevallatlan, benső titkaink. Játszanak, vallanak és hazudnak, szeretnek és szenvednek, kicsit belehalnak helyettünk, hogy nekünk ne kelljen.

Ezen az éjszakán a nézők és játszók együtt tesznek kísérletet arra, hogy konvenciókat áthágva próbáljanak közelebb kerülni férfihez és nőhöz; az erdőben bolyongó, egymást kergető, megigéző párok játéka az ezerből csak néhány, nem ördögtől való, habár kéjes élvezet. Élvezet, hogy érezhetünk, jót vagy rosszat akár. Hogy lássunk pár pillanatra, bőr alá, hús alá.

Figyelmeztetés: Az előadásban nem lehet elrejtőzni, hátradőlni, elhúzódni, menekülni, kedves Nézők, de lehet velünk menni és játszani, nevetni és szeretni, kicsit fájni, oldódni.

Előadás: 02. 14., szombat, 20:00
Helyszín: Patyolat, PRÓBAüzem, 1082, Bp., Baross utca 85.
Bővebb infó a Facebook-oldalukon!