Beteljesületlen szerelem a Feledi Project Psyché előadásában

2015. március 09.
Ismét láthatjuk a beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiáját, a Feledi János - Feledi Project Psyché című decemberben bemutatott előadását.

Krausz Alíz, Bajári Levente és Feledi János előadásában ismét láthatjuk a tavaly, nagy sikerrel bemutatott Psyché című előadást a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén, a MOM Kulturális Központban március 9-én.

Weöres Sándor Psyché című műve ihlette táncelőadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet?

Weöres Sándor úgy tekintett az általa megírt figurára, mint énje kiterjesztésére, kivetülésére egy számára férfiként sohasem megélhető női alakba. A szabadságvágy és vadság, amit a mindennapokban nem tudunk megélni, annak egyfajta kivetülése ez a női figura.

Az előadásban a rendező-koreográfus Feledi János mellett olyan művészek láthatóak, mint Krausz Alíz a Bozsik Yvette Társulat szólistája, és Bajári Levente a Magyar Nemzeti Balett magántáncos.

A márciusi előadás után Miskolcon és Jászberényben is látható lesz az előadás.

Fotók: Dusa Gábor