Hétvégére ajánljuk: fürdők fiesztája

2015. március 18.
Pezsegni fognak a budapesti fürdők idén a víz világnapján. A különleges hangulatot árasztó helyszíneken izgalmas programok várna minket március 22-én!

Kis hazánk a vizek Mekkája: hatalmas kincs birtokában vagyunk, melynek fontosságára, megóvására hívják fel a figyelmet a Víz Világnapjának rendezvényei. A Víz Világnapját az 1992-es Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia kezdeményezésére 1994 óta ünneplik világszerte. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává, melynek célja, hogy védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

Idén a Víz Világnapján különböző stílusú kulturális produkciók pezsdítik fel a fővárosi fürdők programjait: koncerttel, DJ-vel, lézershow-val, hastánc- és tangóbemutatóval valamint tánctanítással szórakoztatják a közönséget. Az ütős, vérforraló és újhullámos rendezvények mellett a töretlenül népszerű program sem maradhat el: a történelmi fürdőkben most is ingyenes vezetésekkel várják az érdeklődőket. Akik a látogatást követően helyesen válaszolnak a helyszíni Víz-kvíz játékban, páros fürdőbelépőt nyerhetnek.

Ahány fürdő, annyi meglepetés

Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, a Széchenyi Fürdő egy igazán „ütős” fellépővel készül: a Strokes Percussion Group a klasszikus értelemben vett ütőhangszereken túl egyéb használati tárgyakat, eszközöket is megszólaltat nem rendeltetésszerűen. Humort sem nélkülöző koncertjüket 15 és 17.30 órakor élvezheti a közönség. A szépség- és egészség témájú vásár játékokkal, kedvezményekkel, ingyenes tanácsadással az uszoda felőli aulában kerül megrendezésre. Fürdővezetések, kulisszatitkokkal: 12 és 16 órakor. 21 hideg- és melegvizes medence, szaunák, wellness szolgáltatások, élményfürdő és különféle masszázsok között válogathatunk.

A 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat elnyert Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda páratlan szecessziós díszletei közt 14 órától megcsodálhatjuk egy bemutató keretében az ölelések táncát, az Argentin Tangót, majd az azt követő ingyenes oktatáson el is sajátíthatjuk alaplépéseit! A 10, 13 és 16 órakor induló fürdővezetések során a ritkán nyitva álló Gellért forrás is megtekinthető. A különböző hőfokú medencék és szaunák mellett érdemes kipróbálni a lávaköves masszázst, a spa pedikűrt, a csokoládékezelést, a Kleopátra fürdőt vagy a gyógynövényes fürdőt.

A több mint 500 éves Rudas Gyógyfürdő különleges atmoszférájú lézer grafikákkal és térbeli effektekkel írt látványos vízi lézer show-ját akár a vízben lebegve is élvezhetjük 18:30-tól! Vezetések is indulnak a fürdőben napközben két alkalommal. A 2014 őszén befejezett felújításnak köszönhetően új élményrészleggel bővült a fürdő, mely tetőtéri panorámamedencével és különböző hőfokú jeges és melegvizes medencékkel várja a vendégeket. A nemrégiben megnyílt szaunavilág finn szauna, aromaszauna, hőlégkamra, gőzkamra, sószoba és élményzuhany szolgáltatásokkal teszi teljesebbé a fürdőzés élményét.

A Gellérthegy lábánál több, kisebb meleg vizű forrás is fakad, melyeket a legrégebben ismert budai hőforrások között tartanak számon. Már a Gellérthegy lábánál létesült első települések kialakulásában is közrejátszott a források közelsége. E forráscsoport része a Gül Baba forrás is, vizének hőmérséklete kb. 43°C. Vezetések indulnak 11, 12 és 13 órától. A látogatás regisztrációhoz kötött: idegenvezetes@spabudapest.hu

A Lukács Gyógyfürdő és Uszoda programja, hogy stílusosak legyünk, újhullámos: a Balkan Sound Dj sett előadásában akusztikus zene keveredik az elektronikus dallamokkal. Afro beat, Balkan, Funk, Brassil stílusú zenére szórakozhatnak a fürdőzők. Az új irányzat mellett a klasszikus vonal is megmarad: gyógyvízkóstolóval egybekötött vezetések indulnak 11 és 15 órakor.

A Király Gyógyfürdőben a hely hangulatához hűen hastánc produkciót tekinthetnek meg a vendégek Szőke Mirjam 2011 Príma különdíjas művésze, a Miss Bellydance Hungary királynője és a Midnight Diamonds előadásában. A fürdő érdekességeit egy séta során ismerhetik meg a látogatók. Vezetések indulnak 14, 16 és 18 órakor. A 16. század óta működő fürdőben három termálmedence, egy merülőmedence, valamint egy jakuzzi található.

A Dagály Fürdő vendégei kedvezményes áron relaxálhatnak a masszőrök kezei alatt: 30%-os kedvezményt kapnak az aroma relax masszázsok árából. A Dagály két úszómedencéje és két különböző hőfokú termálmedencéje egész évben nyitva tart.

A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda, a főváros legrégebbi strandja, a sportok és izgalmak kedvelői számára készül programokkal: búvárok segítségével próbamerülés várja a vendégeket! Az úszóverseny idén sem marad el, különböző kategóriákban lehet majd jelezni. A hegyoldalban lépcsőzetesen épült strand első szintjén az úszó- és strandmedence található, melyet 2014-ben újítottak fel. A felsőbb szinteken gyermekpancsoló és a napozóterület található, több mint 90.000 nm parkosított területen.

A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek. Információ: www.budapestgyogyfurdoi.hu