Tűzzel vassal – a Wood Arts újra bemutatja egyedi intarzia műveit

2015. március 30.
Sándor László kezei között semmihez nem fogható textúrájú portrék, és egyedi tipográfiai munkák születnek a durva felületű fa anyagokból. Különleges, intarzia technikával készült műalkotásokat csodálhatunk az Előtér Galériában.

A faintarzia egykor a bútorművesség egyik legközkedveltebb és leglátványosabb díszítési módja volt, ami gyönyörűen kidolgozott részletekkel gazdagította a pazar otthonok szépségét. Bár az intarziával dekorált bútorokról és dísztárgyakról ma már többnyire valami nagypolgári, áporodott levegőjű letűnt világ képe jelenik meg előttünk, akadnak még olyanok, akik életben tartják, pontosabban átmentik a modern korba ezt a hagyományos mesterséget. Sándor László minőségi faanyagokból, a tradicionális intarzia technikák segítségével készít modern műalkotásokat. Munkái között találkozhatunk portrékkal, tipográfiai alkotásokkal, gördeszka grafikákkal, és még sok más érdekességgel.

A Wood Arts – Intarsia Portraits mögött álló művész édesapjától örökölte a fa megmunkálásának szeretetét, amihez társul a letisztult formák és a korszerű egyszerűség iránti rajongása. Sándor László különleges munkáit most újra megtekinthetjük, ezúttal Tűzzel vassal című kiállításán az Előtér Galériában.

A kiállítás helyszíne: Kispesti Művelődési Otthon – Előtér Galéria 1191, Bp., Teleki u. 50.

Megnyitó: 2015. április 3. 18 h
Megtekinthető: 2015. május 13-ig