Újabb szuper előadás az Ódry Színpadon

2015. április 02.
Hegedűs D. Géza hosszú évek óta látható újra az egyetem házi színpadán. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezi Shakespeare Athéni Timon című művét az Ódry színpadon.

Az Athéni Timon Shakespeare legellentmondásosabb darabja. Egyetemesen tragikus jelentősége az összes mű közül a legnyilvánvalóbb. Az Ódry színpad új bemutatójában a címszerepet Hegedűs D. Géza, az SZFE népszerű osztályvezető tanára játssza. Mellette negyed- és ötödéves színművészhallgatók és Mátyássy Szabolcs és Kovács Adrián zeneszerzők lépne színre. Hegedűs D. Géza hosszú évek óta látható újra az egyetem házi színpadán.

A darab arra a kérdésekre keresi a választ, hogy hogyan fér össze a körülöttünk burjánzó nyomor és háború a fogyasztói társadalom csillogásával? A fiatal alkotók tükröt próbálnak tartani e látványcivilizációnak. Majd Timont a meztelen ürességbe követve próbálják feltárni a világát elhagyó ember aggályait. Végül a tisztulásban keresik a választ arra, hogy milyen pillérekre építhet a ma embere, amikor újrakezdésről beszél. Hogy valóban társak alkotják-e a társadalmat? És hogy van-e még értéke a nyelvnek, a tudásnak a képernyők világában?

Bemutató: április 4., 19 óra, Ódry Színpad