Jön a CineFest 2015

2015. szeptember 11.
Szeptember 11 és 20. között Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – színvonalas kínálat, szuper filmek.

A világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza Miskolcra a fesztivál, összesen több mint 130 filmet, nagyjátékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentum- és animációs filmeket, valamennyi film magyarországi premier lesz.

Mint minden évben, az idei fesztivál is kínál újdonságokat: két ország is lesz, amely a versenyprogramon kívül kiemelt figyelmet kap. Ausztria és Csehország filmművészete mutatkozik be, az országok neves alkotói és szakemberei részvételével. Megnézhetjük Michael Haneke immár klasszikusnak számító osztrák filmjét, a Benny videóját és Ivan Passer cseh kultfilmjét, az éppen 50 éves, frissen felújított Intim megvilágításban-t.

Zsűritagként részt vesz a fesztiválon többek között az Arany Pálma-díjas 4 Hónap, 3 hét, 2 nap című film női főszereplője, Anamaria Marinca, a tavaly Miskolcon debütált Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője, Reisz Gábor és a legendás Cottbusi Filmfesztivál volt igazgatója, Roland Rust.

A nagyjátékfilmes versenyprogram továbbra is a friss felfedezések és a fesztiválokon befutott tehetségek művei között válogat. A kitekintő szekcióban a hagyományoknak megfelelően bemutatásra kerülnek az elmúlt év legjelentősebb alkotásai.

A hagyományoknak megfelelően a fesztivál első hétvégéjén, szeptember 11-én és 12-én Miskolc főterén a legismertebb hazai könnyűzenei együttesek és előadók garantálják a jó hangulatot.

Infó: www.cinefest.hu