Egerben indul a fesztiválszezon

2016. május 19.
Május 26. és 28. között aFeszt!Eger nyitja a hazai fesztiválszezont az egri Bolyki Pincészet völgyében. Megkapó természeti környezet, jó borok és a hazai könnyűzene előadói.

A háromnapos zenei esemény a sokszínű magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplőit vonultatja fel a Losonczy völgy impozáns sziklafalai között. Csütörtökön kiemelt fellépőként, az idén 25 éves Quimby áll színpadra, akik május közepén megjelenő Tükröm, tükröm című tribute lemezüket is magukkal viszik és kedvezményesen lehet majd hozzájutni a fesztivál helyszínén. Őket az egri illetőségű Második Műszak zenekar vezeti fel. Rajtuk kívül itt indítja a fesztiválszezont a Halott Pénz, a Wellhello, a BRAINS, a Tankcsapda, a Road, a 30Y, Péterfy Bori & Love Band, Anna & The Barbies – de csatlakozott az illusztris listához az Ivan & The Parazol, a Supernem, a Hiperkarma, Odett, a Mary Popkids, a Belga, a Paddy & The Rats és Ganxsta Zolee és a Kartel is.

A fesztivál zenei szerepvállalása jóval túlmutat a sikeres zenekarok szerepeltetésén: idén is otthont ad a magyar könnyűzene-ipar kétnapos szakmai konferenciájának a Music Hungary-nak, e mellett helyet biztosít az ÉTER tehetségkutatónak, ahol feltörekvő zenekarok mutatkozhatnak be a közönségnek. A rendezvénnyel Eger végérvényesen bekerült a hazai fesztivál-vérkeringésbe. Amíg a város eddig elsősorban a történelmi emlékhely és kiránduló-célpont volt, a fesztiválozó közönség és a szakma ma egy sokszínű, pezsgő élettel rendelkező városba térhet vissza évről évre, ahol számos kiváló programlehetőség, kulináris élvezet és program várja őket napközben is, a sokszáz éves, hangulatos utcák és házak között.

Az egri borászati hagyományokat és a helyi kulturális értékeket kiemelt ügyeként kezelő Feszt!Eger megújult honlapján már elérhetőek az idei programok: www.feszteger.hu