Mi már olvastuk: Daniela Hodrová – Két szín alatt

2017. november 03.

Az első mondat: „Alice Davidovičová sosem gondolta volna, hogy a gyerekszobájának ablaka, amely az olšanyi temetőre név, ilyen alacsonyan van, hogy a teste alig két másodperc alatt teszi meg ezt a távolságot.”

A történet: A könyv egy olšanyi temető melletti ház lakásában játszódik és átível a 20. századon, miközben bemutatja az ott élő családok sorsát – egyszerre. Ugyanis lakók életükben befejezetlen ügyeik miatt két világ között rekedtek, miközben képtelenek kilépni a problémáikból, amik újra és újra megtörténnek.

Az erőssége: A történet mozaikszerű, rövid fejezetekből áll, amiket az olvasónak kell összeraknia, hogy végül összeálljon az egész, és rájöjjön, hogy az élők és halottak világa nem különíthető el egymástól élesen.

A szerzőről: Daniela Hodrová cseh író és irodalomtörténész. 2012-ben elneyerte a Franz Kafka-díjat. A Két szín alatt című regénye a Prága-trilógia első kötete, amivel nemzetközi sikereket ért el.

Hol, mikor olvasd: Hordrová regénye intelligensen működő történet, ami megdolgoztatja az olvasót, teljes odafigyelést igényel. Olvasd akkor és ott, amikor és ahol minden figyelmedet a könyvnek tudod szentelni.

Typotex, 2900 Ft