Mi már olvastuk: Liu Zhenyun – Nem vagyok én Aranylótusz

2017. december 08.

Az első mondat: „Amikor Li Xuelian először találkozott Igazságos Wanggal, a férfi még csak huszonhat éves volt: sovány alkatával, világos bőrével s hatalmas szemével úgy festett, akár egy nagyra nőtt gyerek.”

A történet: A kínai egykepolitika időszakában járunk. Liu Zhenyun második gyermekét várja Qun Yuhétől, a férjétől. Hamar rájönnek, hogy csak akkor tarthatják meg a magzatot, ha elválnak, majd amikor megszületik a kislány, újból összeházasodnak. A terv váratlanul dugába dől. Liu Zhenyun rendíthetetlenül küzd az igazáért, még akkor is, ha a hivatalnokokkal és káderekkel vívott harcra rááldozza az egész életét.

Erőssége: A szatírikus hangvételű történet nem csak a kínai társadalom bürokratikus rendszerének bírálata, hanem az elveihez makacsul ragaszkodó természet kritikája is.

A szerzőről: Liu Zehnyun kínai író, forgatókönyvíró, újságíró. Az Egy mondat tízezerrel ér fel című könyve elnyerte a Kínában legrangosabbnak számító Mao Dun-díjat. Könyvei számtalan nyelven megjelentek, Magyarországon a Nem vagyok én Aranylótusz című regényével mutatkozott be.

Hol, mikor olvasd: A könyv izgalmas és humoros karakterei vidám perceket okozhatnak a reggeli kávé és pirítós mellett.

Geopen, 3990 Ft