JaMese: itt az új lemez és koncert

2018. január 18.
Ismerd meg a JaMese sajátos zenei világát! Molnár Emese és zenekara új lemezén közreműködik Lackfi János, mint dalszövegíró és Horváth Kristóf „Színész Bob” slammer, de Szabó T. Anna költőnő két különleges szerzeményét is megzenésítették a Bennem a világ című albumon.

A JaMese egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja.

Március 8-án a Bennem a világ címmel új, immáron második lemezzel jelentkezik a zenekar. Az anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség. Illetve egy új grooves, rádióbarát versmegzenésítés is az Örökmúlás, amelyet a Radnóti Színház felkérésére írt Anna. A lemezen saját szövegek is szerepelnek, a Három lány Emese gyerekkorából merítkezik, az Eső című hangfestő dal pedig igazi melankoliát csempész a lemezre, amiben jó egy kicsit elmerülni.

A Jamese, fennállása óta rangos fesztiválokra kapott meghívásokat, de rendszeresen játszik budapesti és vidéki klubokban is. Nemrégiben pedig az oroszországi Veise Jazz Fesztiválra kaptak meghívást, melyről készítettek egy videós útibeszámolót.

Mindig is fontos volt számukra, hogy közönségünkkel valódi kapcsolatot tudjanak létrehozni, a kapcsolódásnak pedig számos módját próbálgatják azóta is. Hirdettek már közösségi asszociációs játékot “JaMese Dixit Impro” néven, amely során a népszerű Dixit játék kártyáira improvizált dallamokat Emese a közönség kitalált szövegeivel. Készítettek kreativ lyrics videót a rajongók által készített fotókból, valamint közös, folyamatosan bővülő lejátszási listát is létrehoztak kedvenc dalaikból. 2018-ban pedig megint egy új dolgot próbálnak ki, elindul a JaMese Élményének workshop havi rendszerességgel, mely során bárki, mindenféle zenei előképzettség nélkül a közösségben éneklés felszabadító erejét tapasztalhatja meg.

A zenekar honlapja és YouTube-csatornája.

Fotó: Emmer László