Művészet és boncasztal találkozása

2018. április 16.
Szabó Beáta különleges kiállítása oda viszi el a művészetet, ahol nem gyakran találkozni vele: az orvosi eszközök rideg környezetébe. A tárlathoz kapcsolódóan a művész egy izgalmas, több napon át tartó performansszal is készül.

Invazív: az az orvosi eljárás, amelynek során a testbe vágás vagy szúrás által behatolnak. Szabó Beáta azonos című kiállítása kísérletet tesz arra, hogy intim munkáival behatoljon a Semmelweis Orsvostörténeti Múzeum állandó gyűjteményébe és művészeti eszközökkel kapcsolatot létesítsen egy történeti témájú kiállítás darabjaival. A tárlat ezúttal egy már sokak által ismert és szeretett állandó kiállítás bizarr, megkapó darabjaira reflektál, szervesen illeszkedve az intézmény profiljához.

A kiállításhoz kapcsolódóan Szabó Beáta az Orvostörténeti Múzeumban készíti el legújabb alkotását, amely az eredet, keletkezés, születés témáját boncolgatja. A művész több napon át tartó performansza lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők megfigyelhessék egy kortárs mű születését, és betekintést nyerhessenek egy múzeum életébe, amely kreatív, ösztönző szerepet vállal egy művészeti alkotás létrejöttében. Az élő festés során Szabó Beáta műterme egy hétre a SOM lesz, a látogatók pedig igazi képzőművészeti backstage programra számíthatnak!

 

Kiállításmegnyitó: április 17. (kedd) 19 óra
Performansz: április 17-22.