Külön film készülhet a Fekete Párduc hősnőiről

2018. május 14.
A rendezőt Cannes-ban faggatták arról, forgatna-e Wakanda hősnőiről, Ryan Coogler pedig nagyon lelkesen reagált.

A Marvel egyik legújabb nagy dobása, a Fekete Párduc már azzal kivívta a közönség és a kritika rokonszenvét, hogy végre megszületett egy szinte kizárólag fekete hősökre fókuszáló szuperhősfilm, de Ryan Coogler rendezése bőven túlmutat a puszta aktivizmusnál. A Fekete Párducban ráadásul nemcsak vagány fekete szuperhősöket látunk, de még vagányabb nőket: ott van például a zseniális tudóst megformáló Letitia Wright, Danai Gurira a leghűségesebb harcos és a gyönyörű és céltudatos Lupita Nyong’O.

A Wakanda törzs asszonyai valószínűleg sokak számára érdekesebbnek bizonyultak a címadó férfihősnél, Cooglert ugyanis már egy nőket középpontba állító spinoffról faggatták nemrégiben Cannes-ban. A rendező nagyon lelkesen reagált és még azt is megjegyezte, hogy az eredeti képregényben valóban van külön sztoriszála a wakanda nőknek. „Itt vannak ezek a színésznők, akik simán elvinnének egy saját filmet a hátukon” – tette hozzá Coogler.

Szerencsére azt biztosra lehet venni, hogy a Marvel nem riad vissza a folytatásoktól, sőt, mivel a Fekete Párduc sikeresen szerepelt a mozikban, elég valószínű, hogy még lehúznának róla néhány bőrt. Reméljük, a szuper wakanda harcosnők segítségével teszik majd!