2018. május 14. | marieclaire.hu

Külön film készülhet a Fekete Párduc hősnőiről

A rendezőt Cannes-ban faggatták arról, forgatna-e Wakanda hősnőiről, Ryan Coogler pedig nagyon lelkesen reagált.

A Marvel egyik legújabb nagy dobása, a Fekete Párduc már azzal kivívta a közönség és a kritika rokonszenvét, hogy végre megszületett egy szinte kizárólag fekete hősökre fókuszáló szuperhősfilm, de Ryan Coogler rendezése bőven túlmutat a puszta aktivizmusnál. A Fekete Párducban ráadásul nemcsak vagány fekete szuperhősöket látunk, de még vagányabb nőket: ott van például a zseniális tudóst megformáló Letitia Wright, Danai Gurira a leghűségesebb harcos és a gyönyörű és céltudatos Lupita Nyong’O.

A Wakanda törzs asszonyai valószínűleg sokak számára érdekesebbnek bizonyultak a címadó férfihősnél, Cooglert ugyanis már egy nőket középpontba állító spinoffról faggatták nemrégiben Cannes-ban. A rendező nagyon lelkesen reagált és még azt is megjegyezte, hogy az eredeti képregényben valóban van külön sztoriszála a wakanda nőknek. “Itt vannak ezek a színésznők, akik simán elvinnének egy saját filmet a hátukon” – tette hozzá Coogler.

Szerencsére azt biztosra lehet venni, hogy a Marvel nem riad vissza a folytatásoktól, sőt, mivel a Fekete Párduc sikeresen szerepelt a mozikban, elég valószínű, hogy még lehúznának róla néhány bőrt. Reméljük, a szuper wakanda harcosnők segítségével teszik majd!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Akverellbe költözött versek haniko

Akverellbe költözött versek

Ilyen volt Dallos Bogi legszebb péntekje dal

Ilyen volt Dallos Bogi legszebb péntekje