5 dolog, amit nem tudtál Alicia Vikanderről

2018. április 12.
Májusi címlapsztárunk gondosan ügyel arra, hogy a magánélete a rajongók számára láthatatlan maradjon. Mi mégis összegyűjtöttünk néhány érdekességet a szépséges svéd színésznőről.

1. Balett-táncosnak készült

A színházi világot az anyatejjel szívta magába Alicia, mivel édesanyja is népszerű színházi színésznőként dolgozott Svédországban. Így nem meglepő, hogy ő maga is hamar beleszeretett a művészvilágba, és már egészen fiatal korában a balett-táncos karrier volt a legnagyobb álma. Ennek érdekében Stockholmba költözött és Svéd Nemzeti Balettiskolába járt a fiatal Alicia, viszont hosszú évek verejtékes munkája ráébresztette, hogy túl nagy korlátok közé szorítja őt ez a műfaj, és végül a színészet mellett döntött hivatásként.

2. Sikert hozó Anna Karenina

Ugyan a Tolsztoj-adaptáció előtt Alicia számos svéd produkcióban remekelt, a világsikert mégis Kitty szerepe hozta meg számára a Clarence Brown rendezte Anna Karenina-filmben, 2012-ben. Ezután olyan filmek sorában kapott főszerepeket a színésznő, mint A hetedik fiú, a Tulipánláz, vagy A dán lány.

3. Nagy a szerelem

A színésznő és szerelme, Michael Fassbender a BAFTA-gála táncparkettjén találkozott először a Torontói Film Fesztiválon, majd a Fény az óceán felett című film forgatásán hamarosan fülig egymásba is szerettek. A pár egyébként különösen ügyel arra, hogy a magánéletükről minél kevesebbet tudjon meg a külvilág, annyit viszont biztosan tudunk, hogy a pár 2017-ben házasságkötéssel erősítette meg szerelmét.

4. High fashion

Alicia 2013 óta a Louis Vuitton arca és modellje. A francia designer ruhák különösen közel állnak a szívéhez, rengeteg eseményen láthatjuk azóta is őt a legkülönbözőbb stílusú Louis Vuitton szettekben, többek között Oscar-gálán és SAG-átadón is a márka ruháját viselte a színésznő.

5. Kemény edzés

Aliciának keményen meg kellett dolgoznia a most mozikba kerülő Tomb Raider főszerepével. A forgatást megelőző négy hónapjának hihetetlenül könyörtelen edzéseinek eredményeképpen Alicia formás izmokat növesztett, és olyannyira megkedvelte az edzőtermi munkát, hogy azóta is rendszeresen lejár a terembe, hogy megtarthassa a filmbeli szupernő alakját.