A Quimby új dallal és balatoni fellépéssel indítja a nyarat

2018. július 11.
A zenekar idén ontja magából az újdonságokat, ebben az évben az origót jelentő klubkoncertektől kezdve a fesztiválokon át, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadig egészen a színházakba költöző Quimby-teátrumig, többféle hangját is megismerhetjük a bandának. A nyár egyik legkülönlegesebb helyszíne augusztus 3-án a KULTKIKÖTŐBEN, Balatonföldváron lesz.

A Quimby lezárva jubileumi évét, idén különféle zenei játszótereken kalandozik: Class & Roll címen az Óbudai Danubia Zenekarral adtak szimfonikus koncertet, júliusban pedig a Freak Fusion Cabaret társulatával karöltve megszületik a Cirque du Quimby is. Mindemellett továbbra is új dalokba fordítják kreatív energiáikat, legutóbbi lemezük, a Jónás Jelenései után pedig itt a legújabb számuk, az Árnyék a szoba falán. A szemfüles rajongók már Kiss Tibi Facebook-oldaláról ismerhették a dal egyszálgitáros verzióját, amiből a zenekar egy ízig-vérig Quimby-számot alkotott.

Árnyék a szoba falán:

„Laza útszéli negyvenes alt-rock muzsika, látomásos felnőtteknek. Alvászavar keveredik sztorizós, filozofikus gondolatokkal. Nagyon hamar kigurult a nóta, pár harmóniára kántált, szinte automatikus gondolatok uralják. Félálomból indul és a sodrása fokozatosan erősödik, hogy aztán a dal végén jól a hallgatóra vágja a pinceajtót”- meséli a dalról Kiss Tibi, a zenekar frontembere, akivel korábban mi is készítettünk interjút.

Augusztus 3-án Balatonföldváron a Kultkikötő koncertjén élőben is meghallgathatják az új dalt és persze a legendás Quimby számokat is a szerencsések. Mindemellett különlegesség a Kultkikötő idei programjában, hogy az Aranyakkord, Kiss Tibi és Vastag Gábor estje, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Badacsonyban is látható és hallható lesz augusztusban, érdemes tehát még időben lecsapni a jegyekre!

Bővebb információ a koncertről és a jegyvásárlási lehetőségekről a http://www.kultkikoto.hu/ oldalon található!

Fotó: Sinco